Bøger / faglitteratur til børn

Sommer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2017

af

af

Inge Lykke

d. 25. okt. 2017

Fire bøger, som hver fortæller om en af de fire årstider. Vejrets skiften, naturen, afgrøderne og dyrene er noget af det, der fortælles om. Til børn på 7-8 år.

Hver bog starter med at fortælle hvilke tre måneder, der hører til årstiden. Så fortælles om temperaturen og dagenes længde. Hvad kan spire og gro i den pågældende årstid, og hvilke dyr er aktive. Højtider, landmandens arbejde, hvilke afgrøder der kan høstes, og hvilke udelege der passer til årstiden, er andre emner, som berøres. Foruden brødtekst er der billedtekster og små grønne faktabokse. Teksten er inddelt i små afsnit. Lettal 15. Illustrationerne er helsides farvefotos.

Bøgerne er udgivet i serien "Fagklub. Grøn", som angiver at læseren kan være med fra 6 år, men det er de færreste seksårige, som vil kunne læse bøgerne. Årstiderne er et emne i natur/teknologifaget i indskolingen, og i den forbindelse vil bøgerne kunne bruges i en emnekasse. Der gives en fin begynderindføring i emnet.

En anden bog i serien "Fagklub-grøn" er fx FugleedderkopDe 4 årstider. Geografforlaget har udgivet bogen De 4 årstider, men det er en noget sværere bog. Der findes ikke i forvejen så let litteratur om hver af årstiderneEn anden bog i serien "Fagklub-grøn" er fx Fugleedderkop. Geografforlaget har udgivet bogen , men det er en noget sværere bog. Der findes ikke i forvejen så let litteratur om hver af årstiderne.