Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sommer


Beskrivelse


Det er sommer, og Adam og Emil holder ferie med Adams familie. For at få Emil for sig selv, tager Adam ham med ud at sejle en tidlig morgen. Letlæst historie til unge fra 13 år.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juli 2022

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 15. juli 2022

Om sommeren er dagene igen lange. Læs om jordbær, nye kartofler og ærter, myggenes stikken, sol, blæst og havets temperaturer. For læsere fra 7 år.

Fire fagbøger, hvori man kan læse om de fire årstider i Danmark. I tekst og billeder forklares, hvad der karakteriserer de fire årstider, med bl.a. årstidsopdelinger af årets måneder, vejr og dagenes længde, naturens gang med beskrivelser og forklaringer på udvalgte dyr, der kommer til landet, samt vegetation i den danske natur. Bøgerne indeholder indholdsfortegnelse, stikord og forslag til andre steder, man kan læse om årstider. Bøgerne hører til den letlæste serie "Fakta 2" med lix 17-18. Der vil blive adgang til opgaver til bøgerne fra forlagets hjemmeside.

Bøgerne beskriver årstiderne i børnehøjde. På få sider er udvalgte temaer beskrevet med tekst og farvefotos. Teksten er sat med stor typografi, og faktabokse uddyber brødteksten. Bøgerne fremstår meget farverige. De udvalgte fotos er klare, og der er sat nærbilleder ind ved opslaget. Omslagene viser årets gang i naturen. Bøgerne fungerer som appetitvækkere - emnerne er sporadisk omtalt, og man må finde mere viden andre steder.

Læs også ForårEfterårEn hule i skoven og Efterår fra forlaget Alinea, som har undervisningsforløb om årstiderne for 1.-3. kl. Serien "Årstidsbøger" er tolv bøger, der fiktivt beskriver nogle børn gennem året se fx En hule i skoven (Let)Læs også Forår og fra forlaget Alinea, som har undervisningsforløb om årstiderne for 1.-3. kl. Serien "Årstidsbøger" er tolv bøger, der fiktivt beskriver nogle børn gennem året se fx En hule i skoven (Let)Læs også Forår og Efterår fra forlaget Alinea, som har undervisningsforløb om årstiderne for 1.-3. kl. Serien "Årstidsbøger" er tolv bøger, der fiktivt beskriver nogle børn gennem året se fx (Let).


Bibliotekernes vurdering

d. 20. jan. 2023

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 20. jan. 2023

Det er sommer, og Adam og Emil holder ferie med Adams familie. For at få Emil for sig selv, tager Adam ham med ud at sejle en tidlig morgen. Letlæst historie til unge fra 13 år.

14-årige Adam har sin kammerat Emil med på sommerferie sammen med familien. Emil synes, at Adams storesøster Sille på 17 er sej, og han foreslår flere ting som de kan lave sammen med Sille. Adam vil bare gerne have sin ven Emil for sig selv. Derfor tager han Emil med ud og sejle en tidlig morgen. Men Adam har ikke så stor erfaring med robåden, og da de uheldigvis falder i vandet, råber Emil, at han ikke kan svømme. Endelig får Adam chancen for at vise, at han er sejere end Sille. Historien har lixtal 5 og teksten er opsat i korte kapitler med korte helsætninger. Bogen har hårdt omslag og er fra serien "#UngLetlæst", hvor forfatteren også har skrevet Som de andre? Serien består af særligt letlæste bøger om relevante emner med meget lavt lixtal til unge med læsevanskeligheder.

God historie, som fortælles enkelt og overskueligt uden for mange overflødige detaljer. Adams tanker og følelser omkring venskabet med Emil er nemt at forholde sig til og genkendelig for alle. Teksten er let at læse med korte overskrifter og korte kapitler.

Til læsere af KyllingDrone og Drone fra samme serieTil læsere af Kylling og fra samme serie.