Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sommeren efter Lukas


Beskrivelse


Amalie skal begynde på efterskole. Det er svært for hende at parkere de hjemlige problemer og turde engagere sig i de nye kammerater. Bliver hendes følelser for Stefan mon gengældt?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2014

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 5. aug. 2014

Bogen indgår i Zoom on-serien og er en selvstændig fortsættelse af Lukas, min Lukas, 2013. Den henvender sig til piger fra 12 år (6. klasse).

Amalie er begyndt på efterskole. Hun efterlader et turbulent liv derhjemme med bl.a. en mor, der er alkoholiker. Hun har svært ved at vise følelser og knytte sig til andre elever på efterskolen, lige med undtagelse af Stefan, som skiller sig ud fra de andre drenge. Skuffelsen er stor, da Amalie endelig tør fortælle Stefan, at hun er forelsket i ham. Han ønsker kun venskab. Samtidig går det galt for moren derhjemme. Hun har igen drukket alt for meget og bliver indlagt på hospitalet. Amalie får endelig brug for at lette sit hjerte, og man aner et begyndende venindeforhold til hendes room mate. Bogen er særdeles velskrevet, og sproget flyder godt. Forfatteren har en sublim evne til at gengive tanker, følelser og problemstillinger, så historien virker både realistisk og troværdig. Bogen kan læses uafhængigt af den første bog.

Ask konge taber, 2013 og Fuck, hvor var det fedt, 2012 er eksempler på andre bøger, der også foregår på efterskoler og har samme målgruppe.

En særdeles velskrevet, vedkommende og realistisk ungdomsroman om den første tid på efterskolen. Hovedpersonen Amalie skal finde sin plads i ungdomsgruppen samtidig med, at hun har svært ved at lægge de hjemlige problemer bag sig.