Bøger / skønlitteratur / roman

Sommerferie


Beskrivelse


Johanne er gift og har tre børn. Hun forsøger at holde sammen på et selvbillede, modelleret ud fra et glitret ideal om en lykkelig kernefamilie. Under en sommerferie på Fanø går det billede i stykker, og hendes liv bryder sammen.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2010

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 3. mar. 2010

Roman for alle, der vil læse ny dansk litteratur, psykologisk realisme og et smukt, præcist sprog.

Katrine Grünfeld (f. 1968) debuterede i 2008 med Mindre pletter. Hendes nye roman lever fuldt op til forventningerne med sproglig veloplagthed og et skarpt blik for nuancerne i det, vi ikke taler om, og det, vi så siger i stedet for. Romanens jeg-fortæller har mand og tre børn, bor i Valby med arvet sommerhus på Fanø, hvor de skal holde sommerferie, manden kører, hun står for den hyggelige feriesnak: "Nå" svarer manden, for han er i sit hverdagshumør og fanger slet ikke, at hun angler efter at få bekræftet sit billede af en lykkelig familie, hvor ægtefællerne stadig er elskende på trods af hverdagens rutiner. Der er meget, de ikke snakker om i den lille familie, blandt andet traumerne efter tsunami-ferien i Thailand. Den er reduceret til en ufarlig anekdote, som kan bruges ved hyggelige vennemiddage. I stedet snakker de forbi hinanden, hakker på hinanden, og alt bryder sammen, da hun i en brandert søger bekræftelse i en affære.

Roman i krydsfeltet mellem Helle Helle og Astrid Saalbach med sit præcise sprog og skarpe blik på hverdagslivets skæve gang på jord.

Flot portræt af kvinde, som forsøger at holde sammen på et selvbillede modelleret ud fra tidens glittede ideal, blot for at opleve, at hendes liv bryder sammen, fordi hun og ægtefællen ikke i tide har taget vare på hinanden ud fra den nære hverdags krav. Sproget er veloplagt og rigtig, rigtig godt, især replikkerne.


litteratursiden.dk

d. 29. mar. 2010

af

af

Line Hoffgaard

d. 29. mar. 2010

Det moderne parforholds klassiske dilemma: er tryghed eller spænding vejen til lykke? På overfladen er det sommerferie, og familien er taget i sommerhus – som altid – på Fanø. Johanne, Jacob og deres ...


Sentura [online]

d. 25. maj 2010

af

af

Michael Balle Jensen

d. 25. maj 2010


Berlingske tidende

d. 17. mar. 2010

af

af

Mai Misfeldt

d. 17. mar. 2010


Jyllands-posten

d. 15. mar. 2010

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 15. mar. 2010


Kristeligt dagblad

d. 20. mar. 2010

af

af

Anders Juhl Rasmussen

d. 20. mar. 2010


Information

d. 19. mar. 2010

af

af

Helle Juhl Lassen

d. 19. mar. 2010