Bøger / faglitteratur til børn / talemåder

Sommerfugle i maven og 125 andre sjove, skøre og skarpe talemåder for børn


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2019

af

af

Bo Knudsen

d. 13. aug. 2019

"Sommerfugle i maven", hvad mon det betyder? Denne og mange andre talemåder får du forklaret i bogen her. For 9-12-årige samt tosprogede unge og voksne.

Hver af de 126 talemåder har en side med en tegning, 2-3 linjer med forklaring og evt. også lidt om oprindelse. Teksten til 50-60 af vendingerne går igen fra Skeletter i skabet og 73 andre talemåder forklaret for børnSå er den ged barberet og en halv snes kendes fra Så er den ged barberet. Hele bogen har nye tegninger af Rasmus Juul. Bagerst er der ideer til sproglege og aktiviteterHver af de 126 talemåder har en side med en tegning, 2-3 linjer med forklaring og evt. også lidt om oprindelse. Teksten til 50-60 af vendingerne går igen fra Skeletter i skabet og 73 andre talemåder forklaret for børn og en halv snes kendes fra . Hele bogen har nye tegninger af Rasmus Juul. Bagerst er der ideer til sproglege og aktiviteter.

Det er godt med en bog, der tager sprogets finurligheder op, så de ikke går i glemmebogen. Tegningerne er enkle og grafiske og kan næsten ligne papirklip. De knytter sig tæt til talemåden i en let humoristisk stil. Men i "Skeletter i skabet" var tegningerne lidt mere skøre og sjove. Bogen lægger op til snak og dialog både hjemme og i undervisning og kan også bruges af de børn, der efterlyser gåde- og vitsbøger.

Et par andre gode er Det er bare noget man sigerAt blive taget med bukserne nede - og andre talemåderØvelse gør mester og 74 andre ordsprog, hvor forklaringerne er mere fyldige, og At blive taget med bukserne nede - og andre talemåder, der er udformet som quiz. Rasmus Juul har illustreret flere lignende bøger om bl.a. ordsprog, gamle ord og gåder, fx Øvelse gør mester og 74 andre ordsprogEt par andre gode er Det er bare noget man siger, hvor forklaringerne er mere fyldige, og , der er udformet som quiz. Rasmus Juul har illustreret flere lignende bøger om bl.a. ordsprog, gamle ord og gåder, fx Øvelse gør mester og 74 andre ordsprogEt par andre gode er Det er bare noget man siger, hvor forklaringerne er mere fyldige, og At blive taget med bukserne nede - og andre talemåder, der er udformet som quiz. Rasmus Juul har illustreret flere lignende bøger om bl.a. ordsprog, gamle ord og gåder, fx .