Bøger / skønlitteratur / roman

Sommerfugleeffekten


Beskrivelse


Bodil forlader sin mand, da hun får at vide at hun skal dø, datteren Viktoria bryder kontakten, og Andreas udvikler posttraumatisk stress efter et røveri. Tre mennesker når til et vendepunkt i deres liv.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. apr. 2014

af

af

Birgit Sloth

d. 7. apr. 2014

Psykologisk roman om hændelser, der medfører et vendepunkt i livet, men også mere generelt om livet og døden, samt om de påvirkninger opvæksten giver. De fleste vil finde elementer, som de kan relatere til egne forhold, og mange vil blive berørt af bogens skæbner. Romanen skal formidles som en sørgelig, men ikke trist bog, en roman om livet på godt og ondt.

Romanen er ikke en krimi, men opbygget som en thriller, hvor alt falder på plads til sidst. Den fortælles i to spor gennem tre hovedpersoner. Hovedsporet er historien om Bodil på 55 år, der forlader sin egoistiske og kontrollerende mand, da hun får at vide at hun vil dø indenfor et år. Bodil har haft en vanskelig opvækst med en psykisk syg mor. I ægteskabet er der datteren Viktoria, der er bogens anden stemme. Hun bryder kontakten med forældrene og går i terapi, da hun ikke kan knytte tætte relationer. Tredje stemme er Andreas, en succesfuld arkitekt, gift og to børn, som ved et tilfælde bliver indblandet i et røveri og senere udvikler posttraumatisk stress. Sproget er flydende og personerne troværdige, selv om Viktoria og Andreas godt kunne være foldet mere ud.

Saalbachs Fordrivelsen og Jungersens Du forsvinder handler om at blive syg og helt ændre karakter, lige som Andreas gør. Bodils livhistorie kunne være fortalt af Marianne Fredriksson.

En velskrevet psykologisk roman til en bred læsergruppe. Strukturen med sommerfugleeffekten kan godt virke noget søgt, men jeg mener ikke, at det vil ændre på en god læseoplevelse.


litteratursiden.dk

d. 28. maj 2014

af

af

Rikke Bødker

d. 28. maj 2014

Livet kan ændre sig på et splitsekund. Tre forskellige mennesker får indflydelse på hinandens fremtid helt uden varsel. Tre hovedpersoner i historien, Bodil, Viktoria og Andreas, hver sin fremtid/fort...


Jyllands-posten

d. 9. juni 2014

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 9. juni 2014


Politiken

d. 24. apr. 2014

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 24. apr. 2014


Weekendavisen

d. 27. juni 2014

af

af

Helle Merete Brix

d. 27. juni 2014


Kristeligt dagblad

d. 26. juni 2014

af

af

Vibeke Blaksteen

d. 26. juni 2014


Standart

Årg. 28, nr. 3 (2014)

af

af

Steen Klitgård Povlsen

Årg. 28, nr. 3 (2014)