Bøger / skønlitteratur / roman

Sommerfuglen


Beskrivelse


Krimi. En enlig kvinde findes myrdet i et stille villakvarter. Ved første øjekast ligner det et hjemmerøveri der er gået galt. Men da den erfarne drabsefterforsker Jesper Frank dykker ned i sagen, finder han spor der peger tilbage i tiden. Og spor der peger på biltyven Iver Kingo som Frank har et helt personligt motiv for at fange.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. nov. 2016

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 30. nov. 2016

En kvinde findes myrdet, men er der tale om rovmord eller er der måske andre motiver på spil? Til læsere af kriminalromaner, hvor der er mere fokus på karaktererne end på plottet.

En kvinde myrdes og ved første øjekast ligner det et hjemmerøveri. Men da Jesper Frank, drabsefterforsker, dykker ned i sagen, finder han spor der peger tilbage i tiden, spor der peger på en forbryder fra Franks fortid, nemlig biltyven Iver Kingo. Samtidig er der en pantelåner og en pokerspiller der ikke har rent mel i posen, mens Frank erkender at hans egne personlige motiver måske mudrer efterforskningen. "Sommerfuglen" er Jürgen Klahns debut som romanforfatter.

"Sommerfuglen" er et godt bud på en karakterdrevet krimi, hvor personerne er vigtige end afviklingen af plottet. Sproget er enkelt og skarpt, der er skåret ind til benet og flere steder har romanen og formen mere tilfælles med klassiske skæbnetunge amerikanske noirfortællinger end den moderne skandinaviske krimi og det er ment som et plus. Hos Klahn er det fortiden, begæret og byen (her en unavngiven større dansk by som kunne være Århus). Afslutningen føles lidt påklistret - her tager plottet nemlig lidt for meget fokus væk fra karaktererne, men det rykker dog ikke ved det overordnede indtryk af en underholdende roman.

Nyere danske krimier af forfattere som Jakob Melander og Jens Østergaard uden at Klahn, endnu, når helt op på det niveau.