Bøger / faglitteratur / håndbøger

Sommerfuglene i Danmark


Beskrivelse


Beskrivelse af ca. 150 dagsommerfugle i Danmark og Nordvesteuropa med deres kendetegn, levesteder, adfærd, udvikling og status. Med farvetegninger af alle sommerfuglene.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. apr. 2010

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 27. apr. 2010

Sommerfugleinteresserede er bogens nærmeste målgruppe.

Forfatteren og illustratoren er kendt fra andre bøger om bl.a. sommerfugle, så emnet er i gode hænder. Bogen er næsten helt identisk med Gads håndbog om sommerfugle, 2.udgave 2003, bortset fra nogle få rettelser i teksten og webadresser, men uden ajourføring af litteraturlisten. De ca. 150 arter i bogen beskrives i farvetegninger samt kort tekst med beskrivelser af kendetegn, levested og udbredelse. Dertil kommer afsnit om og oversigtstavler over arterne. Titlen er dog ikke helt præcist, da der er tale om sommerfugle i Nordvesteuropa, og en del af dem slet ikke findes i Danmark.

Udskiftning af Gads håndbog om sommerfugle er ikke nødvendigt pga. indholdet, dertil er ændringerne for små. Af bøger, der ikke er med i litteraturlisten, springer Gyldendals guide til danske sommerfugle, 2003, og Danmarks sommerfugle, 2009, i øjnene. Tilsammen udgør de 2 bøger et godt makkerpar: en introduktion til de meste almindelige og så det store, grundige værk om alle 1012 storsommerfugle i Danmark. Disse to bøger er illustreret med fine farvefotos af insekterne i naturlige miljøer, mens den nye Sommerfuglene i Danmark fortsat anvender tegninger af sommerfuglen og næsten altid fritlagt.

Udmærket bog til de sommerfuglenysgerrige med tegninger af og oplysninger om ca. 150 sommerfugle fra Nordvesteuropa, men både nybegyndere og de dybere interesserede kan hver for sig finde andre og bedre bøger om danske sommerfugle.


Flora og fauna

Årg. 116, h. 4 (2010)

af

af

Jens Reddersen

Årg. 116, h. 4 (2010)