Bøger / skønlitteratur / roman

Sommerfugleværelset


Beskrivelse


Posy Montague er vokset op i det smukke Admiral House. Mens hun nærmer sig de 70 år, får hun klarhed over den forfærdelige tragedie, der kom til at præge hele hendes liv.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. jan. 2020

af

af

Maria Sjøblom

d. 3. jan. 2020

Posy Montague er vokset op i det smukke Admiral House. Mens hun nærmer sig de 70 år, får hun klarhed over den forfærdelige tragedie, der kom til at præge hele hendes liv. Men også nutiden presser sig på og Posys to sønner har hver deres problemer. Indtagende slægtsroman for voksne kvinder.

Posy overvejer at sælge sit smukke barndomshjem. Admiral House har mistet fortidens glans, og hun har simpelthen ikke råd til at renovere det kæmpe palæ. Men der er også mange følelser bundet til Admiral House. Det var i huset her at hun, som barn, havde mange lykkelige stunder med sin far inden en tragedie siden tvang hende til at flytte fra huset i mange år. Det har også dannet rammen om hendes to sønners opvækst, og særligt haven har en helt særlig betydning for den botanikeruddannede Posy. Hendes to sønner har også nu, på hver sin måde, brug for støtte. Selvom Posy snart bliver 70 år, drømmer hun stadig om at opleve kærligheden, og da hendes ungdomskæreste pludselig dukker op, varsler det et opgør med fortidens fortielser.

Lucinda Riley leverer her en indlevende slægtsroman i vanlig stil. Det fungerer som altid glimrende, og der er underholdning fra første til sidste side i den dialogbårne roman. Posys historie giver et glimrende billede af kvindeliv i England helt fra 1940'erne og til nutiden. Og hvor er det befriende, at også en ældre kvinde får lov til at udleve sit kærlighedsliv.

Nyd også familiehemmelighederne i Sue Moorcrofts En sommer i Italien.


litteratursiden.dk

d. 17. feb. 2020

af

af

Lene Jensen

d. 17. feb. 2020

En pige, hendes far og de ubrydelige bånd, der består gennem livet og døden, er omdrejningspunkterne i dette familiedrama. Velfortalt, storladen og fantastisk historie. Posy er en ældre kvinde, som st...