Bøger / skønlitteratur / roman

Sommerhus med swimmingpool


Beskrivelse


En praktiserende læge og hans familie inviteres på ferie i en berømt skuespillers luksussommerhus. Senere mister skuespilleren livet pga. en lægelig fejl, og lægen stilles til ansvar. Hvad skete der egentlig i sommerhuset?

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2018

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 8. maj 2018

En lægelig fejl er skyld i en berømt skuespillers død, og lægen skal stilles for det lægeetiske nævn. En bidende roman om en ferie i et sommerhus, hvor de valg der træffes har store konsekvenser. For læsere af psykologiske dramaer og som fx kan lide Ida Jessen og Per Petterson.

Den praktiserende læge Marc Schlosser er gavmild med recepterne, og derfor er alle hans patienter fra den kreative klasse. Den berømte skuespiller Ralph Meier inviterer lægen og hans familie på ferie i sit sommerhus - men hvad er hans motiv for invitationen? Da han senere dør efter en fejlbehandling, stilles Schlosser for det lægeetiske nævn. Han tænker tilbage på hvad der skete på ferien, og på de valg han tog for at beskytte sine elskede døtre. Den hollandske forfatter har udgivet flere romaner, men kun bestselleren Middagen er oversat til dansk.

Kan man holde ud at være i selskab med usympatiske karakterer, får man sig en herlig læseoplevelse. For selvom fortælleren Marc Schlosser har nogle utiltalende tanker og tager nogle amoralske valg, så har han charme og humor. Det er en fornøjelse at læse hans detaljerede beskrivelser af hans had til patienternes kroppe og de teaterforestillinger, han slæbes med til.

Samme miljø og moralske dilemmaer som i MiddagenHonningtungerDen retfærdige100 dage. Den giftige stemning minder om om Helene Uri, fx Honningtunger og Den retfærdige. Lignende miljø og karakterer finder man i 100 dageSamme miljø og moralske dilemmaer som i Middagen. Den giftige stemning minder om om Helene Uri, fx og Den retfærdige. Lignende miljø og karakterer finder man i 100 dageSamme miljø og moralske dilemmaer som i Middagen. Den giftige stemning minder om om Helene Uri, fx Honningtunger og . Lignende miljø og karakterer finder man i 100 dageSamme miljø og moralske dilemmaer som i Middagen. Den giftige stemning minder om om Helene Uri, fx Honningtunger og Den retfærdige. Lignende miljø og karakterer finder man i .


litteratursiden.dk

d. 2. maj 2018

af

af

Line Hoffgaard

d. 2. maj 2018

Psykologisk drama fuld af sitrende spændinger, undertrykte længsler og masser af hemmeligheder. Den helt rette bog at tage med på sommerferie! Ligesom i Herman Kochs tidligere roman ’Middagen’ handle...


Jyllands-posten

d. 4. juli 2018

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 4. juli 2018


Politiken

d. 1. sep. 2018

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 1. sep. 2018