Bøger / faglitteratur / billedværker

Sommerhuse efter mit hjerte


Beskrivelse


Samling af 12 meget personlige og forskellige sommerhuse med ideer til indretning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2013

af

af

Jette Landberg

d. 14. mar. 2013

Dejlig bladrebog for læsere, der kan lide boligbladenes reportager og simpelthen nyde de 12 smukke huse. Husene er ganske unikke og derfor lidt svære at gøre efter, men nyde dem kan man bestemt.

Anne Fabricius-Bjerre husker ferierne i Blokhus og ved derfor at sommerhuse kan noget for familien. Her viser hun 12 skønne sommerhuse, ikke prangende, men alle helt unikke mht bygninger, historie, beliggenhed og interiør fx en gammel skole i Rørvig, Gun-Britts gamle hus i Tisvildeleje, et fiskerhus i Skagen osv. Her er også nyere sommerhuse og endda et gasbetonhus, der er fuldt af sjæl. Kun et par af husejerne er beskrevet med fulde navn og kun et par enkelte er med på billederne, men så kan man jo gætte. Hvert hus er beskrevet med et par siders tekst og rigtig mange skønne farvebilleder, der bærer bogen. Forfatteren har også udgivet Hjem efter mit hjerte, 2010, der er lavet efter samme koncept. Hun er tidligere direktør for bl.a. Dagmar Teatret og nuværende indehaver af indretningsforretningen Basalt.

Om sommerhuse er der tidligere kommet Sommerhuset, at eje en længsel, 2002, og 25 huse ved Vejby Strand, 2002, og 25 huse ved Tisvildeleje, 2004, som Peter Olesen begge har medvirket til. Søren Vadstrup skrev i 2008 Sommerhuset : indretning, reparation og vedligeholdelse, som er mere praktisk orienteret. Anne Fabricius-Bjerre har størst vægt på billedsiden og interiøret.

En absolut skøn coffeetable bog som kan nydes igen og igen, mens vi venter på sommeren.