Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sommerkys


Beskrivelse


Da Siris forældre skal skilles, sendes hun, under stor protest, på sommerferie på landet hos mormor og morfar. Ferien bliver dog alt andet end kedelig,da hun forelsker sig i Pelle.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2009

af

af

Rikke Skuldbøl Jakobsen

d. 24. apr. 2009

En ægte ungdomsbog fra Hjerteserien som henvender sig til de 13-årige - især piger - og opefter. Forsiden er ungdommelig og vil helt sikkert appellere til den rette målgruppe.

I børnebiblioteket er forfatteren kendt fra børnebogen Thea og chatten og oplæsningsbogen Rune Ole fra Akelejevej. Det er sommerferie, og Siri er klar til gymnasiet. Siris forældre skal skilles, og derfor sendes hun og hendes bror under stor protest på landet til deres bedsteforældre. Da Siri møder Pelle, viser det sig, at sommerferien bliver alt andet end kedelig. Bogen behandler flere væsentlige ungdomstemaer fx kærlighed, følelser og venskab. Smerten og magtesløsheden over forældrenes skilsmisse beskrives inderligt.

Bogen minder i handling og tema om Hanne Vibeke Holsts Hejsa, Majsa! og Ud af røret, Maja!, som henvender sig til samme målgruppe.

En rigtig god ungdomsbog som behandler flere af de væsentligste ting, som målgruppen tumler med. Bogen er realistisk, velskrevet og godt struktureret.