Bøger / faglitteratur / kogebøger

Sommermad


Beskrivelse


Kogebog med enkel og let mad. Opskrifter på grønt, kød, fisk og desserter til sommerens måltider.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. maj 2012

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 25. maj 2012

Sommermad er en dejlig titel, som leder tanken hen på sommeraftener på terrassen, altanen, stranden eller hvor man nu ellers tilbringer den - hvis det ikke regner - og denne bog vil kunne bruges af alle, der ønsker at lave let sommermad, som ikke kræver alt for lang tid i køkkenet.

Der er ingen forfatter til bogen, men bagest i bogen oplyses det, at en del af opskrifterne tidligere har været udgivet i Gyldendals lille kogebog, Spis godt grill og så en række kogebøger, som ikke findes på mange biblioteker, men som alle er udgivet af Gyldendal for COOP Danmark i årene 2003-2005 og alle med titelbegyndelsen "Let og lækkert" og så en tilføjelse, som fx Middelhavsmad, Thai og Flere salater. Her i denne er forskellige pestoer og andre forretter, salater og grønt, fisk og kød og brød og sødt, og fælles for alle 60 opskrifter er, at de er lette at lave med forholdsvis enkle ingredienser. Hver opskrift ledsages at et indbydende foto.

En søgning på sommermad i netpunkt giver rigtig mange hits, og mængden af kogebøger med lette og enkle opskrifter er også meget stor.

Selv om bogen egentlig ikke bringer så meget nyt, tror jeg, at selve titlen, den indbydende layout og opskrifterne, som er er lette og hurtige at lave, nok skal finde sine lånere. Da ikke mange biblioteker har bøgerne med titelbegyndelsen "Let og lækkert", behøver man ikke tage højde for eventuelt genbrug.Informationer og udgaver