Bøger / skønlitteratur / roman

Sonate til Miriam


Beskrivelse


Da Adam mister sin datter Miriam ved en trafikulykke i New Zealand, begiver han sig ud på en rejse tilbage i sin egen historie. Den fører ham til Krakow, hvor han finder sandheden om sin families skæbne under 2. verdenskrig, og til Sverige, hvor han efter næsten 20 års adskillelse genser sit livs store kærlighed og sin datters mor.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. feb. 2009

af

af

Lone Krøgh

d. 26. feb. 2009

Smuk og melankolsk roman om sorg, smerte og næsten ubærlige valg, men også om kærlighed og forløsning. Den kan læses bredt som en god roman med stof til eftertanke.

Adam Anker, polsk jøde med en opvækst i Sverige, er violinist og har de sidste mange år boet i New Zealand. Hans 19-årige datter Miriam omkommer i en trafikulykke, og et års tid efter hendes død rejser Adam til Krakow, hvor han efter et helt liv omsider får besked om sine forældre og familiens skæbne under 2. verdenskrig. Derpå opsøger han efter næsten 20 års tavshed svenske Cecilia, som er hans store kærlighed, og som dengang for 19 år siden bad ham vælge mellem hende eller datteren. Adam får svar på de mange fortiede spørgsmål, der har præget hans liv, og kan nu igen se fremad. En smuk og velskrevet roman om svære valg, smertefulde svigt og næsten umulighed kærlighed, som under den vemodige tone rummer et håb om forløsning. Sonate til Miriam er ikke helt så letflydende og ukunstlet som forfatterens debutroman, men som den, efterlader den læseren med en feel good fornemmelse trods fortrædelighederne.

Svenskfødte Linda Olsson (1948) er nu bosat i New Zealand og debuterede i 2008 med den bevægende roman Astrid & Veronika.

Smuk og melankolsk roman om sorg, smerte og umulige valg, men også om kærlighed og forløsning. Kan læses bredt og anvendes på linje med forfatterens første roman Astrid & Veronika.


litteratursiden.dk

d. 6. apr. 2009

af

af

Helle Regitze Boesen

d. 6. apr. 2009

Store følelser er i spil – en faders sonate til sin afdøde datter er stille musik med et sagtmodigt akkompagnement. Ved romanens start er faderen og fortælleren, Adam, i Krakow og herfra griber han si...


Kristeligt dagblad

d. 3. juli 2009

af

af

Vibeke Blaksteen

d. 3. juli 2009


Weekendavisen

d. 23. dec. 2010

af

af

Iben Tandgaard

d. 23. dec. 2010