Bøger / faglitteratur til børn / billedbøger

Sorg & savn


Beskrivelse


Man kan blive ked af det, hvis man har mistet et familiemedlem eller et kæledyr eller hvis man savner nogen. Om hvordan man hjælper sig selv eller andre. Højtlæsning fra 6 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. feb. 2021

af

af

Therese Bjerre Ekman

d. 23. feb. 2021

Man kan blive ked af det, hvis man har mistet et familiemedlem eller et kæledyr eller hvis man savner nogen. Om hvordan man hjælper sig selv eller andre. Højtlæsning fra 6 år.

Fire bøger om følelser i serien "Forstå følelsen". De er bygget ens op, og begynder med at beskrive følelsen. Hvordan det er at have følelsen? Hvornår opstår følelsen? Der er råd om at tackle følelserne og om hvordan man hjælper sig selv og andre, i de situationer hvor følelserne griber en. Alle bøgerne sluttes af med den samme tegning af en værktøjskasse med en række varierende korte råd, og en ordliste som er beregnet til at tage udgangspunkt i, ved en snak om følelser. Bøgerne er i billedbogsformat, og de er gennemillustreret i farver. Lix 21-25.

Udmærkede og letforståelige korte bøger. De er godt oversat. Fx har oversætteren lagt vægt på at "jealousy" betyder både jalousi og misundelse på dansk, og skelner konsekvent. Der er lidt modstrid mellem det barnlige udtryk i illustrationerne og tekstens niveau med en del lange ord, så de er mest oplagte til højtlæsning.

En lidt lettere bog til selvlæsning er Humør og følelserIndeni mig - og i de andreHvad tænker du om følelser?Min lille bog om følelser - jalousi som behandler nogle af de samme emner og har lix 15. For de lidt yngre er der samtalebogen Indeni mig - og i de andre. Hvad tænker du om følelser? lægger på enkel vis op til egne refleksioner omkring følelser. I Min lille bog om følelser - jalousi skelnes ikke mellem jalousi og misundelseEn lidt lettere bog til selvlæsning er Humør og følelser som behandler nogle af de samme emner og har lix 15. For de lidt yngre er der samtalebogen . Hvad tænker du om følelser? lægger på enkel vis op til egne refleksioner omkring følelser. I Min lille bog om følelser - jalousi skelnes ikke mellem jalousi og misundelseEn lidt lettere bog til selvlæsning er Humør og følelser som behandler nogle af de samme emner og har lix 15. For de lidt yngre er der samtalebogen Indeni mig - og i de andre. lægger på enkel vis op til egne refleksioner omkring følelser. I Min lille bog om følelser - jalousi skelnes ikke mellem jalousi og misundelseEn lidt lettere bog til selvlæsning er Humør og følelser som behandler nogle af de samme emner og har lix 15. For de lidt yngre er der samtalebogen Indeni mig - og i de andre. Hvad tænker du om følelser? lægger på enkel vis op til egne refleksioner omkring følelser. I skelnes ikke mellem jalousi og misundelse.