Bøger / faglitteratur

Sorg


Beskrivelse


Om at give sorgen en plads i livet, så den med sin kraft kan lære os at leve. For læsere som ønsker viden om sorgens væsen.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2017

af

af

Hamide Kara

d. 18. dec. 2017

Om at give sorgen en plads i livet, så den med sin kraft kan lære os at leve. For lånere som ønsker viden om sorgens væsen.

Sorgforsker Mai-Britt Guldin ved Aarhus Universitet skriver: "Sorg føler vi, når vi oplever et tab eller et fravær af mening i tilværelsen, og som ord og begreb dækker "sorg" over mange forskellige og modsatrettede følelser som fortvivlelse, håbløshed, afmagt, savn, men også kærlighed og måske endda lettelse." For Guldin omfatter sorg ikke kun den basale følelse af tab men også den proces og følelser mennesker skal igennem for at forstå tabets virkelighed. Over flere kapitler som "Livets mange tab", "Reaktioner og udtryk", "Inden i og mellem mennesker", "I live uden rigtigt at leve", "Fire faser og en diagnose" og "Sindets bevægelse" beskriver forfatteren sorgens væsen, sorgforskningen og dets resultater, hvordan mennesker reagerer og hvilke langvarige konsekvenser det kan have for den sørgendes velbefindende og helbred. Guldin understreger, med henvisning til forskellige undersøgelser, at man i dag ved: "..at sorg aldrig går over, og at vi i stedet må lære at leve med den. Vi vil altid sørge over vores tab og vende tilbage til det mange gange i livet, tænke på det og den betydning, det har haft for vores liv.".

Sorg er nr. 55 i serien "Tænkepauser" og er fagligt meget stærk. Sorgens karakter og konsekvenser beskrives på en letforståeligt og nærværende måde.

En anden god titel om sorg er "Jeg vil gerne tale om min sorg".


litteratursiden.dk

d. 26. feb. 2019

af

af

Per Eilif Månson

d. 26. feb. 2019

Sorgen er et grundvilkår, og med denne lille bog i hånden er man bedre klædt på til at forstå begrebet og måske også til at takle sorgen, når den rammer. Forfatteren er sorgforsker ved Aarhus Universi...


Kristeligt dagblad

d. 6. jan. 2018

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 6. jan. 2018


Weekendavisen

d. 12. jan. 2018

af

af

Kathrine Tschemerinsky

d. 12. jan. 2018