Bøger / skønlitteratur / roman

Sorgens ild


Beskrivelse


Krimi. Kriminalkommissær Jeanette Kihlberg er optaget af sagen om de myrdede indvandrerdrenge, hun har problemer med skilsmisse og teenagesøn, da hun skal overtage opklaringen af mordet på en forretningsmand. Undervejs får vi stadig glimt af Victoria Bergman. Eller gør vi?

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. okt. 2011

af

af

Beth Høst

d. 13. okt. 2011

Målgruppen er generelt læsere af psykologiske thrillere og bogen er naturligvis et must for læsere af seriens bind 1: Kragepigen.

Bind 1 i Victoria Bergmans svaghed udkom tidligere på året. Her blev der lagt flot ud med skarpe og skæve figurer, overraskende spring i tid og fortællevinkel, og et plot med grufulde detaljer om misbrug af børn. Naturligvis er bind 2 i en serie med store forventninger svær, men læseren har altså også hårde odds her. For at få nogenlunde overblik i bogens første tredjedel, skal man nærmest lige have lagt bind 1 fra sig. Der springes brat og i meget korte afsnit fra scene til scene, der ikke står helt klart for læseren. Kriminalkommissær Jeanette Kihlberg er dybt involveret i sagen om myrdede og skamferede drenge, da hun tvinges til at tage en sag om det meget voldsomme mord på en forretningsmand. Vi får stadig glimt fra terapisamtaler og fra en persons frygtelige barndomsoplevelser, historien handler om kvinder, der hader mænd, og dét har de en god grund til. Motivet i Victoria Bergmans svaghed er misbrug af børn og kvinder i alle de værste udgaver, og den virkning sådanne overgreb kan have på en psyke. Og vi må vente på bind 3 for at få rede på Victorias sande identitet, hvis den da findes.

Stieg Larsson er stadig det mest nærliggende navn at trække frem her.

Det er en bog, der gør det lidt svært at orientere sig i historiens univers, men den er stilmæssigt gennemført. Den skiller sig ud i en genre, hvor vi nok kan bruge fyrtårne.


litteratursiden.dk

d. 17. okt. 2011

af

af

Merete Trap

d. 17. okt. 2011

Man siger at en elefant aldrig glemmer, men det gør en seksuelt misbrugt og ydmyget kvinde heller ikke. Onde gerninger straffes i den sidste ende! I Stockholm fortsætter mordene på pædofile personer, ...


Jyllands-posten

d. 4. okt. 2011

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 4. okt. 2011


Politiken

d. 5. nov. 2011

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 5. nov. 2011


Weekendavisen

d. 7. okt. 2011

af

af

Katinka Bruhn

d. 7. okt. 2011


Børsen

d. 14. okt. 2011

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 14. okt. 2011