Bøger / skønlitteratur / roman

Sort angst


Beskrivelse


Psykoterapeuten Siri Bergman bliver leder af en selvhjælpsgruppe for voldsramte kvinder. En lille pige overværer, at moderen brutalt sparkes ihjel, og hendes historie flettes sammen med kvindegruppens og ender i en dramatisk morderjagt.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. mar. 2011

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 25. mar. 2011

Henvender sig til læsere af psykologiske, svenske krimier.

De to forfattere er søstre og henholdsvis civiløkonom og psykolog. Dette er deres anden bog om psykoterapeuten Siri Bergman, men selv om der refereres til begivenheder i den første bog Jeg ser dig, 2009, kan den sagtens læses selvstændigt. Siri og hendes kollega og nære veninde Aina bliver bedt om at lede en selvhjælpsgruppe for voldsramte kvinder. I en sidehandling bliver en lille pige vidne til, at hendes mor brutalt sparkes ihjel, og senere bliver pigen kidnappet. Det kædes behændigt sammen med arbejdet i kvindegruppen, og snart er Siri involveret i en dramatisk jagt på kidnapperen og morderen. Temaet voldsramte kvinder behandles nuanceret. I en større sammenhæng er det den vanskelige kærlighed, der sættes fokus på, og flere af bogens personer har problemer med kærligheden. I første bind blev Siri selv et offer for vold, og hendes mand døde. I dette bind har hun svært ved at slippe fortiden og gå ind i et bindende kærlighedsforhold til politimanden Markus. Bogen er velskrevet og underholdende og spændingen holdes effektivt ved lige og får en overraskende drejning til sidst.

Læsere af Jungstedt og Läckberg vil føle sig hjemme i Camilla Grebe og Åsa Träffs univers.

En underholdende og velskrevet svensk krimi, der ikke skuffer læsere af psykologiske spændingsromaner med et kvindeligt udgangspunkt.


litteratursiden.dk

d. 25. apr. 2011

af

af

Marianne Träff

d. 25. apr. 2011

Søskendeparret Grebe og Träff har med denne psykologiske krimi slået deres navn fast som Läckberg og Marklunds kompetente arvtagere. I Sort angst , den anden bog om psykoanalytikeren Siri Bergman, sl...


Politiken

d. 9. apr. 2011

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 9. apr. 2011


Politiken

d. 9. apr. 2011

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 9. apr. 2011