Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sort blod


Beskrivelse


De 13-årige søskende Alo og Ava bor i en lejr sammen med de sidste overlevende efter et zombieangreb.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. okt. 2013

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 4. okt. 2013

Ny serie, Zombie jæger til spændingshungrende læsere fra 3. klasse (9 år), der gerne vil have en overkommelig bog. Omslaget giver et fint indtryk af bøgernes indhold.

De 13-årige hovedpersoner Alo og hans søster Ava bor i et nedlagt tivoli sammen med de sidste overlevende efter at zombie-virussen brød ud. Deres forældre var nogle af de første mennesker, der blev smittet af virussen. Ava arbejder på hospitalet, hvor hun eksperimenterer med at fremstille en modgift. Alo vil som jæger have hævn over zombierne. I den første bog tager de to børn ud på en hemmelig mission blandt zombierne i forsøget på at finde en modgift. I bog 2 kæmper Ava mod at blive zombie, fordi hun under missionen er blevet bidt af en zombie. Det bliver et kapløb med tiden for at finde en modgift mod zombiebiddet. Kapitlerne bliver skiftevis fortalt af de to søskende, hvilket giver handlingen en ekstra dynamik. Bøgerne er letlæst med korte sætninger og en del dialog. De sort-hvide tegninger tilfører historien et ekstra gys. Persongalleriet præsenteres på omslagets inderside. Bøgerne skal læses i rækkefølge.

Bogens plot minder en del om Kadavermarch. For de yngre findes fx Fy, for en zombie, 2012.

En ny veldrejet gyserserie med zombier til mellemtrinnet. Bøgernes univers er spændende og næsten filmisk beskrevet - uden alt for meget splatter. Læseren bliver åndeløst fastholdt fra første til sidste side.


Børn & bøger

Årg. 66, nr. 8 (2013)

af

af

Anette Grønholt Andersen

Årg. 66, nr. 8 (2013)