Bøger / skønlitteratur / roman

Sort daggry


Beskrivelse


Den danske jægersoldat Michael Plessner og hans gruppe sendes til Somalia for at redde en dansk forsker og for at stoppe terroristers forsøg på at sprede en dødelig virus et sted i Europa, og det bliver en livsfarlig aktion.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2013

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 18. okt. 2013

Læsere af Rathsacks øvrige bøger samt andres romaner om specialstyrker i kamp vil også sluge denne roman om danske jægersoldater i kamp mod internationale terrorister.

Rathsacks egne erfaringer som jægersoldat som beskrevet i Jæger : i krig med eliten danner igen baggrund for en roman om den danske jæger, Michael Plesner, og hans folk. En dansk mikrobiologiprofessor kidnappes af al-Qaeda og/eller somaliske al-Shabaab og tvinges til at fremstille et biologisk våben med en dødelig virus, som snart er på vej til Europa. Bogen følger trådene fra sidste bog og beskriver plottet og personerne på samme måde, og hovedvægten i bogen lægges især på de danske soldaters dramatiske kampe i Somalia mod terroristerne frem mod det endelige opgør i Danmark. Desuden fortælles om interne magtkampe i militæret i Danmark og internationalt. Der er en del beskrivelser af våbenteknologi og kampmetoder i bogen, og jeg opdagede først til sidst en fin ordliste. Den barske handling i højt tempo og med en klar forbindelse til mulig virkelighed vil fange mange læsere.

Det er et sandsynligt plot, der indholdsmæssigt både bekymrer myndigheder i virkeligheden og bruges af forfattere som bl.a. Lars Ørlund og Dan Brown. Der er kampscener som i bøger af fx Tom Clancy og Andy McNab. Dertil kommer, at det er et godt gensyn med Plesner og hans barske verden.

Endnu en spændende og ikke usandsynlig historie om Michael Plesner og hans jægersoldatkollegaers indsats med livet på spil. En dansk bog på den internationale scene.


litteratursiden.dk

d. 18. maj 2015

af

af

Litteratursiden

d. 18. maj 2015

Actionmættet og næsten filmisk thriller, hvor forfatterens kendskab til stoffet og ferme håndværk tilsammen udgør en interessant skildring af en uhyggeligt reel terrortrussel fra Afrika. ’Sort daggry’...


Jyllands-posten

d. 3. dec. 2013

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 3. dec. 2013


Berlingske tidende

d. 10. dec. 2013

af

af

Merete Reinholdt

d. 10. dec. 2013