Bøger / skønlitteratur / krimi

Sort engel


Beskrivelse


Krimi. Kriminalkommissær Gunnarstranda er raget uklar med indtil flere kollegaer, da én af dem bliver skudt. Gunnarstranda skal i stedet finde en forsvunden advokat, men de to sager hænger sammen, så kollegaerne slipper alligevel ikke for Gunnarstranda.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. maj 2008

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 14. maj 2008

Til læsere, der kan lide gode, gedigne politiromaner, som udspiller sig i et genkendeligt miljø, her Oslo.

Kjell Ola Dahl er tilbage med sin 4. krimi på dansk. Siden vi forlod makkerparret Gunnarstranda og Frølich i Den fjerde røver, 2006 er der sket det, at deres makkerskab er ophørt. Frølich er efter eget ønske for at slippe for at arbejde sammen med Gunnarstranda blevet flyttet til afdelingen for Forsvundne Personer, mens Gunnarstranda er upopulær i sig egen afdeling fordi han har meldt en kollega for groft overfald under en arrestation. Netop denne kollega bliver dræbt og Gunnarstranda starter efterforskningen. Samtidig er der en sag med en forsvunden advokat, og efterhånden viser det sig, at der er en sammenhæng. Men inden det når så vidt, bliver Gunnarstranda sat af mordsagen og skal nu arbejde sammen med Frølich. Begge sager drejer sig om bandekriminalitet, afpresning og kammerateri blandt politibetjente. Det er i romanens dialoger, at meget af opklaringen foregår, så vi er med hele vejen Som sædvanlig når det er Dahl, som er forfatteren, er romanen meget velskrevet og personerne meget troværdige med alle deres negative og positive sider, og sammenhængen mellem privatliv og arbejde fungerer også godt.

Denne roman føjer sig smukt ind i den lange række af gode nordiske politikrimier: Arne Dahl, Mari Jungstedt, Åke Edwardsson, Kjell Eriksson og vores egen Ole Frøslev.

En god og velskrevet kriminalroman i den bedste who-done-it stil, overbevisende og underholdende.


Berlingske tidende

d. 17. okt. 2008

af

af

Mette Strømfeldt

d. 17. okt. 2008


Weekendavisen

d. 27. juni 2008

af

af

Katinka Bruhn

d. 27. juni 2008