Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sort ild


Beskrivelse


Evers er kæreste med den dejlige Damen, men tiltrækkes af den smukke, men farlige Roman, som også har kuren mod den forbandelse, der gør at de to elskende ikke rigtigt kan røre ved hinanden. Hendes bedste veninde Haver elsker Roman, og det komplicerer tingene meget.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. feb. 2011

af

af

Tove Delica

d. 22. feb. 2011

Bogen er bind 4 i serien De udødelige, og læsere af de første bind vil selvfølgelig gribe denne fortsættelse. Det er meget nødvendigt at læse bøgerne i rækkefølge. Bøgerne appellerer især til de piger, der elsker den populære Twilight-serie.

Historien foregår lige inden Ever fylder 17 år. Hun er kæreste med den dejlige Damen, der i 400 år i forskellige skikkelser har elsket hende. De er begge udødelige, men Damen er ramt af en forbandelse, der gør, at de ikke kan røre hinanden rigtigt. Denne rene kærlighed udfordres, da Ever er heftigt tiltrukket af den mørke og mystiske Roman, der appellerer til hendes dyriske og mørke sider, men også er attrået af veninden Haver. Bogen er velskrevet og letlæst. Den indeholder alle de klassiske ingredienser fra den populære genre, der er en blanding af okkultisme, sjælevandring og kærlighed på tværs af døden og tiden. Når det er sagt, synes jeg, bogen er lumsk kedelig og meget bornert i sin holdning. Den ligner i problematikken bind 3, og der går rigtig mange sider med, at Ever tiltrækkes og frastødes af Roman, mens Damen nærmest er en helgen. Først til slut kommer Haver over ens med sig selv, og ser lyset.

En sammenligning med Tusmørke-serien er oplagt, ligesom serien Beautiful dead også handler om kærlighed, død og det paranormale. Begge disse serier, synes jeg dog, er mere spændende.

Emnet er oppe i tiden, og skal nok tiltrække især piger fra 12 år. Der er planlagt 6 bind i serien, og man kan kun håbe, at de næste bøger bliver bedre og mere fængende.