Bøger / skønlitteratur til børn / fantasy

Sort magi


Beskrivelse


Det gamle hus, Slottet, står ubeboet og ser uhyggeligt ud. Pigerne Pop, Manke og Pind beslutter sig for at udforske huset. Her opdager de en ond troldmand, som vil skabe en magi, så han får magt over hele verden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. sep. 2008

af

af

Karsten Boll

d. 22. sep. 2008

Ny serie på foreløbig 4 bind med lix mellem 16 og 22, som primært er til fritidslæsning for seriehungrende børn fra 9-11 år. Bøgerne vil sælge sig selv med de mangalignende forsider.

Bøgerne er spændingsbøger med en fantasy-vinkel. I bind 1 er der gjort en del ud af at få karakteriseret personerne og beskrevet hverdagsmiljøet med det gamle tomme hus kaldet Slottet. Slottet er indgangen til de fire fantastiske fortællinger, som er hovedhandlingen i de 4 bøger. Sort magi har kampen mellem den gode og den onde troldmand om magten som tema. Ridderlig kærlighed har temaet den svære kommunikation i forbindelse med følelser. I Alfernes fjende er det kampen om det livgivende vand mod dragens ønske om varme og i bind 4 Giftige planer er det begæret om at overtage en andens position, der er forlagt til 1001 nats eventyr. Sprogligt fungerer bøgerne fint, hvorimod indholdsmæssigt er bind 3 og 4 lidt stereotype, fordi baggrunden er kendt fra de to første bind.

Bøgerne ligger på linje med de første W.I.T.C.H.-bøger, som også har enkelte reminiscenser af triviserierne, men de mangalignende illustrationer i gråtoner og sort/hvid, der krydrer bøgerne, skal nok fange målgruppen ind.

Bøgerne kan købes på linje med W.I.T.C.H.-bøgerne, da der uden tvivl vil findes lånere til dem - først og fremmest piger. De kan dog også sagtens købes privat.