Bøger / skønlitteratur / roman

Sort morgen


Beskrivelse


Krimi. Det umage makkerpar, Olivia Rönning og Tom Stilton, arbejder atter sammen på en uhyggelig mordsag. To børn med mørk hud er brutalt slået ihjel, og der viser sig snart racistiske motiver for drabene.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2015

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 18. feb. 2015

To små svenske børn med mørk hud findes brutalt myrdet. Der viser sig snart et netværk af nynazister og 70'er kollektivister, der har forbindelse til de uhyggelige hadforbrydelser. Samfundskritisk krimi med bid, bør læses i serierækkefølge, og anbefales bl.a. til Stieg Larsson-fans.

Det svenske politis umage makkerpar, Olivia Rönning og Tom Stilton, følger på hver sin måde ikke de gængse regler, heller ikke i denne sag om racistisk motiverede børnemord. Under opklaringen bevæger de sig i forskellige miljøer - hadegrupper på sociale medier, resterne af en religiøs sekt og nynazistiske celler, der har forbindelse til svensk toppolitik. Personlige forhold er filtret ind i de idealistiske, der fører til forbrydelserne.

Forfatterparret holder linjen fra de foregående bind, både hvad angår spændingsopbygning i den konkrete sag og de tråde, der rækker tilbage til tidligere sager og personlige forhold for personerne. Interessante, nuancerede personer og miljøer - måske den bedst komponerede krimiserie i nyere tid.

Ligesom Stieg Larssons romaner hænger denne serie sammen som en fortløbende kriminalfortælling med opklaring af enkeltsager undervejs. Den karske samfundskritiske linje ser vi også hos Roslund, Nesbø, Persson, Mankell m.fl.


Politiken

d. 15. mar. 2015

af

af

Mette Højbjerg

d. 15. mar. 2015


Berlingske tidende

d. 14. mar. 2015

af

af

Merete Reinholdt

d. 14. mar. 2015