Bøger / skønlitteratur / roman

Sort perle


Beskrivelse


En skæbnesvanger nat i 1990'erne forulykker en båd ud for stillehavsøen Manihiki. I båden er den svenske mand Erik, og fra dette sekund forandres verden for perlefiskeren Kiona.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. feb. 2019

af

af

Merete Trap

d. 14. feb. 2019

Marklund er tilbage i flot form med et spændingsmættet kærlighedseventyr, politik, drømme og store ambitioner. Bogen henvender sig bredt til både læsere af spændings- og kærlighedsromaner.

Vi er i starten af 1990'erne på den paradisiske atol Manihiki. Her lever den unge kvinde Kiona med sin familie, som er perlefiskere. En nat forulykker et skib ud for øen, og i båden er en bevidstløs mand. Manden er svensk og fortæller han hedder Erik. Erik bliver på øen, Kiona og han forelsker sig og sammen får de to børn, inden Erik bliver hentet af et mystisk skib. Erik er væk, men Kiona vil finde ham, og jagten på ham bringer nu Kiona fra Stillehavsøerne til London og endelig til Dar Es-Salaam. Liza Marklund er kendt for sin populære krimiserie om Annika Bengtzon.

En storslået fortælling om kærlighed, magt og penge med en powerkvinde i front. Det er en slags eventyrlig spændingsroman, som rejser både politiske og samfundsmæssige spørgsmål, og Marklund viser, at hun kan spille på mange strenge. Desuden skaber det en vellykket kontrast, at bogens første del foregår i det paradisiske samfund på Manihiki, mens den resterende del finder sted i 1990'ernes underverden i bl.a. London. Anbefales.

Romanen spænder vidt, men kan beskrives som en slags familieroman i stil med Hislops, fx Øen, kombineret med politisk krimi fra 1990'ernes underverden.


litteratursiden.dk

d. 28. maj 2019

af

af

Hanne Guldhammer Møller

d. 28. maj 2019

Marklunds spændingsroman begynder som et godt eventyr med et vellykket plot, men ender som en banal og kulørt ugebladskrimi. ’Sort Perle’ er sprunget ud af sorgen efter drabet på Liza Marklunds venin...


Berlingske tidende

d. 15. mar. 2019

af

af

Merete Reinholdt

d. 15. mar. 2019


Politiken

d. 16. mar. 2019

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 16. mar. 2019


Information

d. 29. mar. 2019

af

af

Kristen Bjørnkjær

d. 29. mar. 2019


Weekendavisen

d. 15. mar. 2019

af

af

Christian Dorph

d. 15. mar. 2019