Bøger / skønlitteratur / krimi

Sort piste


Beskrivelse


Krimi. Den moralsk anløbne, romerske politikommissær Rocco Schiavone er blevet forflyttet til de kolde norditalienske bjergegne, og må modvilligt kaste sig ud i opklaringen af en barsk mordsag på en lokal hotelejer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. mar. 2019

af

af

Kent Skov

d. 12. mar. 2019

Italiensk politikrimi om et mord i de norditalienske alper. En moralsk anløben politikommissær fra Rom er blevet forflyttet til de kolde bjergegne og må modvilligt kaste sig ud i opklaringen af en barsk mordsag på en lokal hotelejer. For læsere af krimier af den mere hårdkogte slags.

Rocco Schiavone er vicepolitiinspektør i det italienske politi, der særdeles ufrivilligt er forflyttet fra sit elskede Rom til den kolde Aosta-provins' sneklædte bjerge. Attraktivt for skiturister, men ikke for romerske politifolk i lodenfrakke og ruskindssko. Schiavone er en begavet, men arrogant og ikke særligt sympatisk politimand med en blakket fortid. Han skal opklare et mord på den lokale hotelejer, Leone Micciché, død og tilredt til ukendelighed af et stort snekøretøj på en uvejsom skipiste. Schiavone involverer modvilligt de lokale politifolk og må udrede intriger og magtkampe blandt de lokale indbyggere. Bogen er den første Rocco Schiavone-krimi, der er oversat til dansk.

En ret traditionel politikrimi, men med et særlig vægt på hovedpersonen, den socialt dysfunktionelle Schiavone med en blakket fortid og et alternativt forhold til retfærdighed og håndtering af sine sager. En attitude der gør, at han er en hovedperson, man ikke har meget sympati for. Hans sarkastiske arrogance udgør en fin dimension.

Den anden kendte italienske politiserie af Andrea Camilieri om kommissær Montalbano er en anden type hovedperson. Stilen her er trods de naturskønne omgivelser lige så meget i stil med de amerikanske hårdkogte Dashiel Hammett, Kinky Friedman og James Elroy.