Bøger / skønlitteratur / roman

Sort sne falder


Beskrivelse


Vicekriminalkommissær Katrine Bergman er forflyttet til Drabsafdelingen, men da en sag om et attentat på den skandaleramte politiker Peter Levin viser sig at være en lille brik i et stort, kynisk politisk spil, så udlånes hun til PET og sin gamle chef Nikolaj Storm.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2012

af

af

Per Månson

d. 26. sep. 2012

For alle læsere til gode, spændende og gennemarbejdede spændingsromaner.

Efter 2 krimier med den danske læge Maja Holm, startede Krefeld i 2010 en ny serie med chefen for PET's kontraterrorisme Nikolaj Storm og hans vicekriminalkommissær Katrine Bergman i hovedrollen - Protokollen. I andet bind er Katrine forflyttet, men udlånes alligevel til PET, da en sag, hvor hun har fået et anonymt tip om en pædofiliring viser sig at have forbindelse til en PET-sag: et attentat på en politiker midt i folketingsvalgkampen. Sagen griber tilbage til Protokollen og bliver højdramatisk, og den involverer også både Nikolajs og Katrines problematiske barndomme. Det er rasende spændende og meget velskrevet, og selv om der er mange tråde fra politiske rævekager til hemmeligheder under den grønlandske indlandsis, hænger det hele flot sammen. Historien/historierne har baggrund i virkelige hændelser, som der redegøres for bagest.

Bogen kan læses selvstændig, men med de mange referencer til første bind, bør man dog læse det først. Grønlandsproblematikken har mindelser om Peter Høegs Frøken Smillas fornemmelse for sne, og den hårdkogte Katrine matcher Åsa Larssons Anna Maria Mella fra serien om Rebecka Martinsson.

En fremragende og spændende dansk krimithriller, der ikke er en side for lang.


litteratursiden.dk

d. 19. sep. 2012

af

af

Arne Larsen

d. 19. sep. 2012

Fortsættelsen af ’Protokollen’ er en nervepirrende konspirationsthriller om det danske samfund, demokratiets berettigelse og etniske modsætninger. Uhyre vedkommende og giver stof til eftertanke. Polit...


Politiken

d. 22. sep. 2012

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 22. sep. 2012


Berlingske tidende

d. 18. sep. 2012

af

af

Gert C. Nielsen

d. 18. sep. 2012


Berlingske tidende

d. 18. sep. 2012

af

af

Gert C. Nielsen

d. 18. sep. 2012


Jyllands-posten

d. 18. sep. 2012

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 18. sep. 2012


Weekendavisen

d. 21. sep. 2012

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 21. sep. 2012