Bøger / skønlitteratur / roman

Sort som ravnen


Beskrivelse


Krimi. På de øde Shetlandsøer findes en ung pige myrdet i sneen, og snart er det ellers så fredelige og hyggelige samfund splittet af mistanker og frygt.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Bent Birk Kristensen

2008

En stille fremadskridende krimi uden megen action, men til gengæld stemning, atmosfære og gedigen underholdning. Den type har mange læsere.

Den engelske forfatter har en længere krimikarriere bag sig i Storbritannien, men er ikke tidligere oversat til dansk. Hun modtog i 2006 en stor engelsk krimipris for bogen, som er den første af 4 med politikommissær Jimmy Perez i hovedrollen. Handlingen er henlagt til Shetlandsøerne. Et lille samfund hvor det viser sig at man alligevel ikke kender hinanden så godt, som det umiddelbart ser ud. En ung pige findes stranguleret på en snedækket mark. Den lidt underlige eneboer Magnus Tait mistænkes hurtigt, men Jimmy Perez og de 6 mand fra fastlandet med vicekommissær Taylor i spidsen forsøger med grundig efterforskning at finde frem til sagens rette sammenhæng.

Yndere af Colin Dexter og Peter Robinson vil finde god underholdning her.

En stemningsmættet krimi fra en eksotisk fjerntliggende udkant.


litteratursiden.dk

d. 14. apr. 2008

af

af

Helle Regitze Boesen

d. 14. apr. 2008

Strømmen af velskrivende engelske krimiforfattere fortsætter: den debuterende Ann Cleeves tegner lovende! Handlingen er henlagt til Shetlandsøerne, øgruppen nord for Skotland.Til en isnende januar mor...


Weekendavisen

d. 19. mar. 2008

af

af

Katinka Bruhn

d. 19. mar. 2008


Politiken

d. 29. mar. 2008

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 29. mar. 2008


Berlingske tidende

d. 22. mar. 2008

af

af

Mette Strømfeldt

d. 22. mar. 2008