Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sort vand


Beskrivelse


Døden kommer krybende op fra havet og overtager langsomt Barsø, hvor teenagerene Mike, Adrian og Laura tror, at de skal holde en hyggelig ferie.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2012

af

af

Sanne Caft

d. 9. mar. 2012

Ungdomsbog i horror/gysergenren om en lille gruppe mennesker, der forsøger at overleve på en isoleret ø, mens en sort masse langsomt men ubønhørlig og ganske bogstaveligt æder sig ind på både ø og befolkning. Fin til målgruppen, der nok primært er af hankøn og fra 14 og op.

Patrick Leis har en lang produktion bag sig inden for både horror og science fiction. Denne er mest horror og gys og skal læses for sin langsomme og krybende stemning af snigende uhygge og stigende desperation hos hovedpersonerne. Tre unge befinder sig på en ø i Lillebælt. Den lille øs befolkning udslettes i stigende kadence af en ubestemmelig sort olielignende substans, der har sin egen identitet og umættelige appetit. Masser af sprukken hud, ætsende tentakler og andet til genren hørende. Effektiv, smuk og sælgende forside i brunsort.

Bogen minder om andre titler af Leis indenfor samme emnekreds, fx Camp 41 om zombier eller Jagtmarken om invaderende væsner fra rummet eller romanerne fra Necrodemic-universet. Leis bliver ofte sammenlignet med Stephen King og Dennis Jürgensen og har udviklet en distinkt stil, der ofte blander sci-fi og horrorelementer.

Horrorfortælling til unge og lidt ældre, der sætter pris på en snigende historie om udslettelse af en hel ø. Sprogligt let at læse med mange velskrevne, klamme beskrivelser af en dræbende oliepøls-lignende identitet, der nedbryder alt organisk materiale, den støder på. God forside. Falder indenfor den del af forfatterskabet, der er horror og splatter.


litteratursiden.dk

d. 2. feb. 2017

af

af

Søren Feldtfos Thomsen

d. 2. feb. 2017

Solid ungdomsgyser byder på masser af spænding og en god portion humor Patrick Leis tager arven op efter bl.a. Dennis Jürgensen og har en lang række bøger bag sig inden for horror- og science fiction-...


Himmelskibet

Nr. 32 (2012)

af

af

Thomas Winther

Nr. 32 (2012)