Bøger / skønlitteratur / roman

Sorte åkander : krimi


Beskrivelse


Krimi. En mand bliver fundet myrdet ved åen, der løber igennem maleren Monets berømte have. Kriminalassistent Sérénac bliver hurtigt sikker på den skyldiges identitet, men tager han fejl? Og hvad er forbindelsen til det sagnomspundne maleri "Sorte åkander"?

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. feb. 2018

af

af

Michael Olsen

d. 9. feb. 2018

I Giverny, stedet hvor Monet levede og malede sine berømte åkander, er paletten netop tilført maling af den blodrøde slags. "Sorte Åkander" er til krimielskere, der kan lide tyk fransk stemning.

Tre kvinder i forskellige aldre er indblandet på mystisk vis, da den franske levemand og kunstelsker Jérôme Morval bliver fundet myrdet ved åen, der løber igennem Monets berømte have i Giverny. Mordet sætter grå hår i hovedet på det lokale politi, men det bliver ikke det eneste, som den ene kvinde, der til dels fungerer som jegfortæller i bogen, røber for læseren.

"Sorte åkander" er en virkelig god krimi, der oser af tyk fransk stemning og lettere krydret med det islæt, der hersker omkring maleren Monet, hans have og især dammen med åkander, hvorfra han fik sit mest kendte motiv. Historien er fortalt med meget humor og er sine steder lettere drilsk. Idéen med at skifte imellem den ene kvinde som jegfortæller, der sine steder nærmest minder om et græsk kor, og så en almindelig alvidende fortæller, fungerer rigtigt godt. Kan man lide krimier med tyk stemning, kærlighed til kunsten og brudt landidyl, så er dette en svær krimi at komme udenom.

Vil man have flere franske politikrimier, så er Fred Vargas bøger om kriminalinspektør Adamsberg, der begynder med Cirkeltegneren en anden god serie.


Jyllands-posten

d. 25. feb. 2018

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 25. feb. 2018


Politiken

d. 10. mar. 2018

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 10. mar. 2018