Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sorte Hånds broderskab


Beskrivelse


På biblioteket i Nürnberg finder Cam og Jules det spor, de skal undersøge nærmere i Paris. Børnene gemmer sig i Saint-Roch kirken, og efter lukketid finder de endnu en del af den magiske stjerne. Men børnene bliver skygget.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2012

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 12. sep. 2012

2. bind i serien Magiens stjerne er egnet til frilæsning og læsetræning fra 10 år/ 4. klasse, lix 26.

I 1. bind, Madam Vittas hemmelighed, fandt søskendeparret Cam og Jules en del af den magiske stjerne. Børnenes mål er at finde resten af stjernen for at kunne erhverve dens magi, således at de, som i gamle dage, igen kan leve som rakkere med værdighed. På biblioteket i Nürnberg finder de et spor, de skal finde og undersøge nærmere i Paris. Læseren følger børnene i en hæsblæsende jagt gennem Paris, hvor de gemmer sig i Saint-Roch kirken og efter lukketid finder de, i et hemmeligt rum, endnu en del af stjernen. For at kunne samle hele stjernen må de søge i 5 byer i Europa. De finder endelig koden, men de bliver selvfølgelig skygget. 3. del kommer til at foregå i Prag. Tekst og sprog har et højt tempo. Bogens illustrationer er sort/hvide, og illustratoren har flere steder anvendt tegneseriestriber, hvor teksten er sat i talebobler ved rammen. Det farverige omslag signalerer spænding og viser børnene på flugt fra deres forfølger gennem Paris.

En serie for samme målgruppe er Emily Roddas Deltoras bælte, der drejer sig om at samle forsvundne ædelsten i blandt andet Stilhedens Skove, Tåresøen og Rotternes By for at samle historien.

Bogen er hurtigt læst og vil fange læsere fra 10 år. Bogen kan læses uden kendskab til 1. bind i serien. Historien bliver fortalt i et kvikt tempo.