Bøger / skønlitteratur til børn / roman

SOS sommerferie


Beskrivelse


15-årige Dennis må og skal undgå fem uger på en svensk ødegård med far og mor. Og den eneste udvej er at finde et sommerferiejob, men det er slet ikke så let.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. juni 2010

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 28. juni 2010

Humoristisk sommerferielæsning for drenge fra 12 år om en ung fyrs ihærdige forsøg på at undslippe alle teenageres værste mareridt: fem uger på en svensk ødegård alene med forældrene. Forsiden signalerer måske mere gys men passer ellers godt til historien.

Vi er i en lille by et sted i Danmark, og her gennemlever 15-årige Dennis et par meget hektiske dage, mens han kæmper for at skaffe sig et sommerjob for at undgå ferie med forældrene. Ikke fordi han som sådan gerne vil tjene penge. Men han må og skal blive hjemme for måske at kunne score den underskønne Michelle. Dennis kommer ud i den ene groteske og pinlige situation efter den anden, og misforståelserne hagler ned over ham, uden han får et job. Pornoblade, kondomkøb og ballade på det lokale plejehjem er alt, hvad han får ud af sine anstrengelser, og da det endelig lykkes ham at slippe for ferien, viser sig det sig, at dejlige Michelle faktisk selv skal til samme lille flække i Sverige. Og Dennis må nu sætte alt ind på komme derop. Forfatteren er debutant og har styr på sine figurer og handling. Nogle gange virker den dog lidt for lang.

Jeg kom at tænke på Dennis Jürgensen. Også Søren Würtz' Tag chancen, Teodor (09/16) er i samme humoristiske boldgade.

Efter en svag start med bl.a. en meget grundig beskrivelse af en, der piller næse, endte jeg faktisk med at være ret godt underholdt af arme Dennis og hans kamp.