Bøger / skønlitteratur / roman

Soul


Beskrivelse


Et umage par som mødes i det århusianske cafemiljø, tiltrækkes alligevel af hinanden. Gennem deres samliv afdækkes de traumer der ligger gemt i fortiden, som de sammen bearbejder.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. okt. 2001

af

af

Jette Landberg

d. 20. okt. 2001

Denne debutroman begynder som en lidt studentikos historie fra cafè og studentermiljøet i Århus; men den udvikler sig til noget helt andet og mere spændende. Astrid er en halvhjertet litteraturstuderende, og Jaan er en lige så halvhjertet teologistuderende der bruger sin tid på at spille soulmusik. Han er overklassedrengen fra Skodsborg med international baggrund og masser af kvinder bag sig. Hun er pigen fra landet og den første student i familien; han er 30 og hun er ca. 20. Et lidt umage par der tiltrækkes af hinanden uden helt at forstå hvorfor. Langsomt, gennem deres første år sammen, opruller de deres historier for hinanden og læseren. Det er barske sager de hver for sig har været igennem i deres barndom, og det kræver megen gråd, slagsmål og bræk at komme helt ind til kernen i deres liv. Indimellem tænker man at nu er det næsten for meget; men man bliver alligevel fanget ind af disse fortabte børn og deres mærkelige skæbner. Forfatteren doserer historierne drypvis, og man må derfor hele tiden lige læse lidt mere. Bogen er ikke helt let læst; men den er et godt nyt bud for voksne unge og andre med interesse for kærlighed og psykologisk spænding.


litteratursiden.dk

d. 2. apr. 2007

af

af

Litteratursiden

d. 2. apr. 2007

En velfortalt debutroman om mørke, angst og brændte børn, men heldigvis også en roman om kærlighed, forløsning og håb. Det kunne have været en hyggelig, moderne feel-good-roman fra Århus. Sådan star...


Kristeligt dagblad

d. 2. okt. 2001

af

af

Maria Sjøqvist

d. 2. okt. 2001


Jyllands-posten

d. 9. okt. 2001

af

af

Erik Svendsen

d. 9. okt. 2001


Berlingske tidende

d. 29. okt. 2001

af

af

Me Lund

d. 29. okt. 2001


Standart

Årg. 15, nr. 4/5 (2001)

af

af

Bodil Hohwü Nielsen

Årg. 15, nr. 4/5 (2001)Informationer og udgaver