Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Soulfinders - Phoenix


Beskrivelse


Den 17-årige pige Phoenix er tvunget til at udnytte sine superevner til at stjæle fra andre. Hun bliver kontrolleret af det kriminelle kollektiv, Fællesskabet. Hun har længe forsøgt at komme væk, og da hun pludselig støder ind i sin soulfinder, sker der dramatiske ting.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. mar. 2013

af

af

Vera Hollerup

d. 7. mar. 2013

2. selvstændige bind i en serien Soulfinders. Genremæssigt befinder den sig i gråzonen mellem fantasy og science fiction, da den udspilles i et nutidigt univers, hvor nogle unge er i besiddelse af forskellige paranormale evner. Den smukke, stilfulde forside antyder romantikkens mørke og lyse sider med den tornestrøede vej mellem hjerterne.

Den 17-årige pige, Phoenix bor i en slags gansteragtigt kollektiv, hvor alle er savanter, hvilket betyder, at de har en eller anden paranormal evne. Phoenix kan fx få tiden til at stå stille, hvilket gør hende i stand til at bestjæle sine ofre, uden at de opdager det. Alle savanter har en såkaldt soulfinder, dvs. en anden savant, som de er specielt knyttet til, men de ved ikke, hvor denne befinder sig. Ved et tilfælde prøver Phoenix at bestjæle sin soulfinder, den unge, smukke Yves Benedict, og tyveriet mislykkes. Det er en original og anderledes fortælling, der udskiller sig fra tidens andre fantasifulde genrer om fx vampyrer og engle. Sproget er flydende i et ungdommeligt og cool tonefald. Hovedpersonen Phoenix er en interessant og stærk personlighed, som læserne vil tage til sig.

Bogens læsere vil også synes om Tusmørke-serien af Stephenie Meyer og bøgerne om Angel af Lee Weatherly, der også omhandler romantiske forviklinger i en paranormal verden.

En anderledes bog med en fin balance mellem action og romantik. Fortællemæssigt meget velfungerende med et godt flow og et originalt plot. Spændende og interessant hovedperson.