Bøger / faglitteratur


Beskrivelse


Praktisk introduktion til indkøb i en global verden, hvor leverandørsamarbejdet og sourcing-relationen professionaliseres og struktureres, så den bliver personuafhængig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. maj 2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 16. maj 2008

Henvender sig direkte til ledere, indkøbere og andre beskæftiget med indkøb i private og offentlige virksomheder, der oftere og oftere også køber globalt ind. Opgavebrug fra handelsskoleniveau.

Endnu en bog i forlagets snart lange serie af kortfattede bøger om mange forskellige ledelses- og personalemæssige emner. Andre bøger i samme omfang og layout er fx Forandringsledelse eller Lederen som teamcoach. Denne nye bog handler om begrebet "sourcing". Lidt forenklet er sourcing det samme man før kaldte for indkøb. Først redegør bogen mere detaljeret for, hvad begrebet er, herunder bl.a. tilknytning til en andet måske mere kendt begreb "outsourcing". Bogen nævner forskellige begrebsmodeller. Konkret og praktisk orienteret som det også vægtes i seriens andre bøger fortæller bogen om baggrunden for og nødvendigheden af fokus på sourcing. Et kapitel hedder fx "Den historiske udvikling og globaliseringen". Der er nyttig tjekliste før man går i gang. Flere såkaldte "tools" fra firmaet Valcon Sourcing er beskrevet i bogen. Bogens 2 forfattere er erfarne erhvervsfolk, der både har teoretisk viden og praktisk erfaring med emnet Einar Olsen er direktør i førnævnte Valcon Sourcing og Poul Breit-Hansen er selvstændig kommunikationskonsulent.

Første egentlige bog på dansk om sourcing-begrebet.

Kortfattet og praktisk konkret bog om sourcing.