Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sov godt, Olsen


Beskrivelse


Kurt og Kiki har fundet en smart måde at sende breve til hinanden på. Uheldigvis forstyrrer det den sure Olsen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Mads Overmark

2008

Et par nye titler i serien Super let ps som henvender sig til begynderlæseren, der skal konsolidere sine færdigheder. De kan bruges som læsetræning eller som fritidslæsning. Der findes opgaver til bøgerne på forlagets hjemmeside.

Den meget produktive Jørn Jensen har lavet en ny serie om to børn, Kurt og Kiki. Begge bøgerne handler om, hvordan børnene skal håndtere den galsindede Olsen, der hader børn. Fortællingen er holdt i korte hovedsætninger og er så enkel, at begynderlæseren ikke bør have nogle problemer med at overskue handlingen. Teksten er sat med store, læsevenlige typer. Der er ingen stavelsesdeling. Illustrationerne, der alle er i farver, er lavet af Claus Bigum. De støtter læsningen i nogen grad, specielt hvis teksten er kendt i forvejen.

Serier er meget populære hos begynderlæserne. Og der er ved at være mange af dem. Denne her skal også nok finde sit publikum.

Der udkommer rigtig meget til dette taknemmelige marked. Denne serie skiller sig ikke ud fra de øvrige, men skal nok blive brugt alligevel.