Bøger / skønlitteratur til børn

Sov godt, Pajko! : en troldebog


Beskrivelse


I troldeboet synger troldemor godnatsang for troldeungerne, men Pajko kan ikke sove. Han er sulten og synes at høre mennesker udenfor. Hans mange bekymringer driver troldefar til vanvid.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. sep. 2010

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 9. sep. 2010

En billedbog med en troldehistorie for børn på 4-7 år. Velegnet som godnathistorie eller som et glimt ind i troldenes verden. Flot og stemningsfuld forside der nok skal vække interesse.

Det sjette bind i billedbogsserien Troldeliv. Troldemor Æna synger godnatsang for alle troldeungerne, men Pajko kan ikke sove. Han synes, det er kedeligt, når alle hans troldesøskende er faldet i søvn. Han er også lidt sulten og kan høre menneskestemmer udenfor. Pludselig er han sikker på, at solen er ved at trænge ind i troldeboet og forvandle ham til en sten. Flere gange må troldefar Wrisil op af sin magelige lænestol, og til sidst er alle Pajkos bekymringer ved at drive ham til vanvid. Heldigvis finder troldemor Æna på råd. En lidt tam, men sød historie om ikke at kunne sove. Desværre nok det svageste led i serien. Illustrationerne fejler dog ikke noget, og er med til at bære historien og holde fast i troldestemningen. Bogen kan læses uafhængigt af de andre bøger i serien.

Man kan møde Pajko og de andre trolde i de foregående bind i serien Troldeliv. Alexander Steffensmeiers Lotte ligger vågen kunne være en anden billedbog om ikke at kunne falde i søvn.

Det sjette bind i serien Troldeliv. Flotte illustrationer. En sød, men lidt tam troldehistorie om ikke at kunne sove.