Bøger / faglitteratur

Sov godt : hele natten


Beskrivelse


Beskrivelse af søvn og hvor vigtigt det er, at man får nok af den. Der gives 10 råd til den gode søvn, fx at sove køligt, slappe af om aftenen og undgå fjernsynet. Derudover kommer forfatterne ind på temaer som søvnproblemer, søvn og depression m.m.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. dec. 2010

af

af

Mette Fersum

d. 14. dec. 2010

En bog om søvn, og hvor vigtig den er for vores sundhed og livskvalitet. Den er til dem, der generelt vil have gode råd om søvn, og til dem der har svært ved at sove.

Bogens forfattere arbejder på Center for Stress, og har skrevet flere bøger om stress og trivsel. Bogens forord er skrevet af Peter Qvortrup Geisling. Bogens 2 forfattere kommer med klare og præcise beskrivelser af, hvad søvn er, og hvor vigtigt det er, at man få nok af den. De tager udgangspunkt i søvnforskningen, og giver en let og saglig indføring i søvnens opbygning og formål. Søvn er et fundamentalt behov, ligesom mad og vand, og vi har brug for at sove op til 9 timer hver nat. De giver 10 gode råd til den gode søvn. Det er for eksempel at sove køligt, slappe af om aftenen, væk med fjernsynet og tænke på noget rart. Herefter kommer de ind på temaer om søvnproblemer, søvn og depression, søvn hos børn og unge, søvn og stress, og søvn og personlighed. Bagest i bogen er et skema, hvor man kan lave en søvndagbog. Generelt kommer bogen med mange gode råd om at sove godt. Mange af dem handler om at være positiv, ikke være konfliktsky, fordybe sig og have et meningsfuldt liv.

Søvnløshed : en guide til sund søvn, 2010 ligner denne bog.

En bog om menneskets allermest basale behov søvnen. En god overskuelig letlæst bog, som kommer rundt om de emner, der er værd at vide noget om i forhold til søvn. Den er ikke dybdegående, men den vil være god at få input af, hvis man har søvnproblemer.