Bøger / skønlitteratur / roman

Sov, mit barn


Beskrivelse


Med victoriatidens London som ramme fortælles den uhyggelige historie om maleren Henry Chesters katastrofale ægteskab med Effie, hans uskyldrene barnemodel, der bliver en voksen kvinde fjernt fra Henrys forestillinger.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. juni 2008

af

af

Birgit Sloth

d. 27. juni 2008

Barsk og medrivende gotisk roman fra Victoria-tidens London. Det er den populære forfatters anden roman. Originaludgaven udkom i 1994, og den kommer nu for første gang på dansk. Den minder om forfatterens senere romaner i sin konstruktion med mange skiftende jeg-fortællere som fx Chokolade, men denne kræver mere af læseren. Til gengæld holdes opmærksomheden fanget gennem hele romanen, når man er kommet ind i historien.

Den asketiske kunstner Henry finder i den 9-årige Effie den ideelle model. Han betages af hendes uskyldige skønhed og gifter sig med hende, da hun er 17 år. Ægteskabet bliver katastrofalt. Henry vil bevare hendes uskyld og giver hende beroligende medicin for at hæmme hendes udvikling, mens Effie ønsker kærlighed og erotik og forelsker sig i Mose, der også er model for Henry. Både Henry og Mose er stamkunder i Fannys bordel, og da Fanny i Effie ser en lighed med sin dræbte datter, prøver hun at hjælpe og samtidig udnytte hende med list og magi. Det er en stemningsfuld fortælling med overnaturlige elementer. Forfatterens karakteristiske skrivestil gør personerne levende og nuancerede.

Harris nævner selv, at Collins: Kvinden i hvidt har givet inspiration Andre beslægtede romaner er Alcott: Kærlighedsjagten, Faber: Den røde blomst, den hvide blomst og Chevalier: Faldne engle.

Velskrevet roman med erotik, mystik, spøgelser, ondskab og lidenskab i 1890'ernes London.


litteratursiden.dk

d. 25. aug. 2008

af

af

Arne Larsen

d. 25. aug. 2008

Inden sit store gennembrud med 'Chokolade' skrev forfatterinden denne intense og farverige gotiske spændingsroman, som nu for første gang kan læses i en dansk oversættelse. I Victoriatidens England fi...


Jyllands-posten

d. 7. aug. 2008

af

af

Anne Chaplin Hansen

d. 7. aug. 2008


Information

d. 7. aug. 2008

af

af

Signe Lindskov Hansen

d. 7. aug. 2008