Bøger / faglitteratur

Sov rigtigt


Beskrivelse


Forfatteren, søvncoach for store sportsstjerner, afslører her med sit R90-system, hvordan man kan få søvn nok uden altid at skulle sove 8 timer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. dec. 2016

af

af

Jette Landberg

d. 23. dec. 2016

Nick Littlehale, søvncoach for store sportsstjerner, afslører her med sit R90-system, hvordan man kan få søvn nok uden altid at skulle sove 8 timer. For enhver der ønsker at sove bedre og har mod på at sætte det i system.

Søvnsystemet R90, der er udviklet til bl.a. spillerne i Manchester United, går i sin grundlæggende enkelhed ud på, at tænke i søvnperioder snarere end hele nætter på fx 8 timer. Søvnen består af cyklusser på 90 min, de fleste har behov for 5 cyklusser i gennemsnit pr. nat eller 35 pr. uge. Man kan bytte nogle af disse natcyklusser ud med fx middagssøvn, dvs. man kan sove kortere enkelte nætter om ugen, uden at det gør det fjerneste. Det er dog altafgørende altid at stå op på samme tidspunkt både hverdage og weekender. Forfatteren gennemgår systemet, tankerne bag og en række generelle råd om søvn, så som at sove mørkt og køligt og at undgå skærmens blå lys. Littlehale begyndte som salgschef i et sengefirma for langsomt at arbejde sig ind i fodboldklubberne med sin selvopfundne titel som søvncoach.

Et nyt system der er fint beskrevet, men lidt vanskeligt selv at få sat på skinner. Dog peger resultaterne fra de mange sportsfolk på, at det virker.

Der findes flere bøger om søvn bl.a. Sov godtSøvnrevolutionen, der er ret kortfattet med en række enkle råd. Huffingtons bog Søvnrevolutionen er mere personlig og meget stor at komme igennem. R90 er et nyt system, der ikke bruges i de andre bøgerDer findes flere bøger om søvn bl.a. Sov godt, der er ret kortfattet med en række enkle råd. Huffingtons bog er mere personlig og meget stor at komme igennem. R90 er et nyt system, der ikke bruges i de andre bøger.


Weekendavisen

d. 20. jan. 2017

af

af

Pernille Stensgaard

d. 20. jan. 2017