Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sove hos Malou


Beskrivelse


Første gang Julie og Rose sover hos Malou, er Klara ikke med. Hun glæder sig til næste fredag hvor, de alle fire skal sove sammen. Men det bliver ikke helt så sjovt, som hun regner med.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. aug. 2013

af

af

Inge Lykke

d. 6. aug. 2013

Frilæsningsbog til let øvede pige-læsere fra 9-11 år.

Klara er syg med influenza og kan ikke komme ud at kælke med Rose og Julie. Da hun endelig bliver rask og kommer i skole igen, hører hun, at veninderne skal sove hos Malou. Mor siger nej, da Klara ringer og spørger, om hun også må sove hos Malou. Klara har et skænderi med sin mor, da hun kommer hjem. Om mandagen føler Klara sig udenfor, fordi Julie og Malou hele tiden taler om, hvad de lavede i fredags. Fredagen efter sover de alle fire hos Malou. Klara føler sig ikke tryg. Filmen de ser er uhyggelig, og Malous mor ligger bare og sover inde i stuen. Hun er den sidste, der falder i søvn. Der er anvendt en stor, åben og let læsbar typografi. Bogen har sort-hvide illustrationer, der fungerer som støtte for læsningen.

Læsere af bøgerne om Ane af Per Gammelgaard vil også kunne lide Sove hos Malou. Denne nye bog er hardback, der er hele sider fyldt med tekst, og der er knap så mange illustrationer, som i bøgerne om Ane. Bogen har lix 15.

En fin letlæsningsbog til børn som begynder at kræve mere sproglig udfordring. Problemer som: Umulige forældre, at tro man går glip at noget meget sjovt, og angst for at blive holdt udenfor, er altid gode at få sat ord på.