Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Sovjetistan : en rejse gennem Turkmenistan, Kasakstahn, Tadsjikistan, Kirgistan og Usbekistan


Beskrivelse


Erika Fatlands rejse gennem de fem tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Turkmenistan og Usbekistan. Om hvor meget der er tilbage af den oprindelige kultur og om hvordan de fem lande klarer sig på egen hånd.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. jan. 2016

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 18. jan. 2016

Tag med på en rejse gennem de tidligere sovjetrepublikker, der nu er selvstændige lande. For interesserede i rejsebeskrivelser og andre landes forhold.

Erika Fatland er socialantropolog og forfatter og har tidligere skrevet om Utøya-massakren og terror. Her beskrives Fatlands rejse gennem de fem tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Turkmenistan og Usbekistan. Missionen er, at undersøge hvad det sovjetiske styre har gjort ved landene. Hvor meget er der tilbage af den oprindelige kultur og hvordan klarer de fem landes identitet sig på egen hånd? Spørgsmålene besvares, gennem de møder med mange forskellige typer mennesker, der hver især maler et billede af deres land. Rejsebeskrivelser blandes sammen med historiske og samfundsmæssige fakta fra de enkelte lande. Her fortælles om moderne arkitektur side om side med dyb armod. Diktaturstyrer, landområder ødelagt af miljøkatastrofer og gæstfrihed. Tonen er som en rejsedagbog og teksten suppleres med en billedserie.

Det er en sympatisk og spændende bog Erika Fatland har skrevet. Gennem hendes øjne og møderne med utallige personer fortælles om en, for de fleste, ukendt verden. Fatland møder landende og menneskene med åbent sind, og modtages gæstfrit de fleste steder. Hun kommer tæt på folket, og får beskrevet dele af det enorme område ypperligt.

Silkevejen på motorcykel dækker dele af den samme rejse.


Kristeligt dagblad

d. 11. apr. 2016

af

af

Svend Skriver

d. 11. apr. 2016


Jyllands-posten

d. 23. feb. 2016

af

af

Per Nyholm

d. 23. feb. 2016