Bøger / faglitteratur / opskrifter

Sovs skal der til!


Beskrivelse


Forfatteren introducerer et sovseunivers, der både indeholder klassikere som mousselinesauce, beurre blanc og hollandaise og de nyere sager som fx miso-ingefærsovs, tomat-chili-salsa og salsa verde samt meget mere. Her er sovser til grønt og pastaretter, sovs til kød og fugl, grundsovser og sovs til sødt.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2008

af

af

Camilla Sejerøe

d. 30. okt. 2008

Bogen til alle, der går i stå på sovsen! Den moderne familie, der spiser pasta 3 gange om ugen og er ved at være trætte af tomatsovs har chancen her. Sovs skal der til er lille, men grundig og tager sovsen helt alvorligt. Her er også opskrifter på fond og glace, der danner grundlag for rigtig mange gode sovse. Men der er ikke kun tale om varme sovse - her er det det helt store udbud, også kolde sovse og sovse til desserter.

Katrine Klinken har skrevet adskillige kogebøger og har på det sidste skrevet flere mindre bøger. I starten af 2008 kom således Lutter lagkage om lagkager. Hun balancerer fint mellem det eksklusive og det dagligdags, og tager ikke noget for givet. Hun er grundig uden at være kedelig, og opfindsom uden at miste anvendeligheden.

Der er ikke mange bøger som denne. Netto kom tidligere på året med en sovsebog, men den er alligevel helt anderledes.

En rigtig dejlig lille kogebog, her er mange ting der skal prøves og mange ting at blive klogere af.