Bøger / faglitteratur / opskrifter

Sovs skal der til : opskrifter & historie


Beskrivelse


Sovsenes kulturhistorie og opskrifter på sovse med inspiration fra danske kogebøger fra 1616-1941.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2017

af

af

Per Månson

d. 23. aug. 2017

En kulturhistorisk gennemgang af sovseopskrifter i danske kogebøger fra perioden 1616-1941. For interesserede i madhistorie, men bogen kan også anvendes som kogebog.

Bettina Buhl er madhistoriker og museumsinspektør på Det Grønne Museum. Efter en kulturhistorisk gennemgang af sovsens historie og de forskellige sovsetyper, følger et halvt hundrede opskrifter fra de gamle bøger - alle tilrettet moderne madlavning, så der både er ingredienser, der kan fås og mål og vægt, som man ikke altid har været nøjeregnende med. Til hver opskrift er der et opslag med en lille redegørelse for en af grundingrediensernes historie her i landet. Der er gennemgået omkring 40 historiske kogebøger, der alle er at finde i den afsluttende bibliografi, der også henviser til anvendte kulturhistoriske værker.

En meget interessant gennemgang med mange opskrifter, der ikke alle er at finde i moderne kogebøger.

Den kulturhistoriske klassiker er Historisk kogebogSovs skal der til!. Af sovsemonografier er der i nyere tid bl.a. udkommet Sovs skal der til!Den kulturhistoriske klassiker er Historisk kogebog. Af sovsemonografier er der i nyere tid bl.a. udkommet .