Bøger / faglitteratur / opskrifter

Sovs


Beskrivelse


Kogebog om sovs og efter endt læsning vil ingen køkkenskrivere, nybegyndere eller erfarne, være i tvivl om, at det er sovsen, der gør det.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2021

af

af

Lone Krøgh

d. 1. okt. 2021

Kogebog om sovs. Efter endt læsning vil ingen køkkenskrivere, nybegyndere eller erfarne, være i tvivl om, at det er sovsen, der gør det.

Tv-kok og restauratør Gorm Wisweh præsenterer her sine 58 yndlingssovse. Der er klassiske danske og franske sovse, kolde, varme, legerede, opbagte, jævnede, dressinger og dyppelse. Han bruger gode råvarer, koger selv sin fond og tager indimellem en genvej, og målet er at løfte en sovs eller sauce fra det gode til det fantastiske. For alle sovse er der ingrediensliste, fremgangsmåde og fotos af sovsen og en passende ret. Desuden en oversigt over hvilken sovs, der passer til forskellige typer af retter.

Meget inspirerende kogebog for alle med interesse for madlavning. Bearnaise, bordelaise, rødvinsglace, svampesauce og ølsauce kan bare komme an, for fremgangsmåderne er til at forstå. Tilgangen til det at lave mad er udogmatisk og legende, ligesom billedsiden er meget indbydende. Det grønne lærredsbind og den klassiske forside signalerer kvalitet, og indholdet står absolut mål med omslaget. En dejlig kogebog.

Af nyere sovsekogebøger findes fx Sovse og saucerSaucer, dips og dressingerKunsten at lave sauceSovs skal der til! : fond, marinade, chutney, vinaigrette og bisque : fra teknik til opskrift og Saucer, dips og dressinger og af de lidt ældre fx Kunsten at lave sauce : mesterkokkens tips til det klassiske og moderne saucekøkken og Sovs skal der til!Af nyere sovsekogebøger findes fx Sovse og saucer : fond, marinade, chutney, vinaigrette og bisque : fra teknik til opskrift og og af de lidt ældre fx Kunsten at lave sauce : mesterkokkens tips til det klassiske og moderne saucekøkken og Sovs skal der til!Af nyere sovsekogebøger findes fx Sovse og saucer : fond, marinade, chutney, vinaigrette og bisque : fra teknik til opskrift og Saucer, dips og dressinger og af de lidt ældre fx : mesterkokkens tips til det klassiske og moderne saucekøkken og Sovs skal der til!Af nyere sovsekogebøger findes fx Sovse og saucer : fond, marinade, chutney, vinaigrette og bisque : fra teknik til opskrift og Saucer, dips og dressinger og af de lidt ældre fx Kunsten at lave sauce : mesterkokkens tips til det klassiske og moderne saucekøkken og .