Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Spærret inde


Beskrivelse


Aske er fanget i en kælder hos en ond heks, der vil spise ham. Det ser sort ud. Mon han slipper fri?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2012

af

af

Vibeke Axelsen

d. 22. okt. 2012

Bogen er udgivet i serien Mini gys med et lavt lix-tal (6) og kan som sådan læses af børn fra 7 år. Når den lånes ud til den alder, skal den have ord som meget uhyggelig med på vejen.

Forfatteren kendes fra mange letlæsningsbøger for børn. I denne gyser følger læseren Aske, der er spærret inde i en kælder. Han ved ikke, hvordan han er landet der. Det eneste, han husker, er, at han havde et styrt på sin cykel, da han i huj og hast skulle nå hjem til aftensmad i tide. Det viser sig, at han er havnet hos en ond og ækel heks, der vil spise ham. Han bliver skiftevis vred, ked af det og bange, men han er en handlekraftig dreng, så han får opstillet en fælde, som heksen bliver fanget i, så han kan slippe fri. Illustrationerne er store og tydelige, og farverne er "kælder- og hekseagtige"; grønne som ulækker slim og dystre. Forsidebilledet viser tydeligt stemningen i indholdet. Sætningerne er korte, en for hver linje. Dette understreger genren.

Blandt andre byder serien Let ps. Gys også på letlæselige gysere, som i sværhedsgrad og længde kan sammenlignes med denne.

Meget ofte efterspørger børnene, også begynderlæserne, uhyggelige bøger, og de mener som regel noget, der er virkelig uhyggeligt. Hvis et barn ikke kan formå at lægge afstand til denne bogs heks og situationen, Aske er havnet i, kan den blive for meget for læseren. Heldigvis ender de fleste fortællinger for børn godt, og det ved de selvfølgelig. Så mon ikke de fleste kan nyde gyset på betryggende vis?.