Bøger / faglitteratur / kogebøger

Spar med Jamie


Beskrivelse


Kogebog med 120 budgetvenlige opskrifter. Fokus er på at købe ind med omtanke, udnytte råvarerne bedre og dermed undgå madspild. Opskrifter med grønt, kylling, okse, svin, lam og fisk.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. okt. 2013

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 31. okt. 2013

Endnu en kogebog til alle Jamie Oliver-fans.

Vi er nu, i tidens ånd, nået til en kogebog med spareråd og -opskrifter fra Oliver. I stilen lægger den sig tæt op ad flere af hans andre kogebøger. I denne bog er fokus dog på at købe ind med omtanke, udnytte råvarerne bedre og dermed undgå madspild. Han siger i sin indledning, at hans tilhængere selv har bedt om denne bog, en bog med spændende mad, der ikke tærer for meget på økonomien. Derefter følger et kapitel omkring det at købe ind med omtanke, samt hvordan og hvilke varer, der bedst holder sig på is, på køl og på lager. Egentlig er rådene en hyldest til bedstemor-generationen. De kunne kunsten at få enderne til at nå sammen, selv om der ikke var mange penge at rutte med. Og hvem kan ikke bedst lide farmors frikadeller? Efter lidt gode råd til køkkentøjet følger selve kogebogen, hvor der er opskrifter med grønt, kylling, okse, svin, lam og fisk. Bagest findes ernæringsoplysninger samt et register. Som ofte ved Olivers opskrifter skal man besøge velassorterede supermarkeder eller etniske grønthandlere for at finde alle ingredienser, men derudover er opskrifterne lækre og inspirerende.

Kogebøger med sparetips er dukket op igen her under finanskrisen, fx Mad til to dage, 2013 og Fattiglus på første klasse - få det hele for det halve, 2012.

Endnu en gennemarbejdet og inspirerende kogebog fra Olivers hånd, der nok skal blive brugt på bibliotekerne.


Berlingske tidende

d. 8. dec. 2013

af

af

Søren Frank

d. 8. dec. 2013