Bøger / faglitteratur

Specialoperationer


Beskrivelse


Specialoperationer med ukonventionelle midler beskrives fra oldtiden til i dag.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2017

af

af

Per Månson

d. 28. aug. 2017

Specialoperationer med ukonventionelle mídler er beskrevet fra oldtiden til i dag for dig, der er bidt af militærteknik.

Oberst Lars Møller har skrevet flere bøger, bl.a. Operation bøllebankSnigskytter og Snigskytter. Han har i denne bog sat sig for at gennemgå specialoperationer i både historien og i nutiden. Han går tilbage til oldtiden, hvor fx Den trojanske hest og Gideons bibelske kamp mod midianiterne ses som specialoperationer. Han gennemgår kendte specialstyrker gennem tiderne som fx de japanske ninjaer. Efter 2. verdenskrig ser han på de største landes specialstyrker og det danske frømandskorps og jægerkorps. Derudover gennemgår han historiske specialoperationer op til jagten på Osama Bin Laden og andre nutidige aktioner. Undervejs opsøger han enkeltpersoner, der har været med til at udvikle læren om de specielle kampformer som fx Lawrence of Arabia. Der afsluttes med omfattende bibliografi og noteapparatOberst Lars Møller har skrevet flere bøger, bl.a. Operation bøllebank og . Han har i denne bog sat sig for at gennemgå specialoperationer i både historien og i nutiden. Han går tilbage til oldtiden, hvor fx Den trojanske hest og Gideons bibelske kamp mod midianiterne ses som specialoperationer. Han gennemgår kendte specialstyrker gennem tiderne som fx de japanske ninjaer. Efter 2. verdenskrig ser han på de største landes specialstyrker og det danske frømandskorps og jægerkorps. Derudover gennemgår han historiske specialoperationer op til jagten på Osama Bin Laden og andre nutidige aktioner. Undervejs opsøger han enkeltpersoner, der har været med til at udvikle læren om de specielle kampformer som fx Lawrence of Arabia. Der afsluttes med omfattende bibliografi og noteapparat.

Det er en vældig grundig bog, der i sin bestræbelser på at få så meget som muligt med desværre har en tendens til at blive opremsende. Alligevel er den et dansk hovedværk på området.

De fleste af de enkelte korps er beskrevet i selvstændige monografier som danske JægerkorpsetFrømandskorpset og FrømandskorpsetDe fleste af de enkelte korps er beskrevet i selvstændige monografier som danske Jægerkorpset og .


Jyllands-posten

d. 23. okt. 2017

af

af

Flemming Øsergaard

d. 23. okt. 2017


Berlingske tidende

d. 14. sep. 2017

af

af

Christian Brøndum

d. 14. sep. 2017


Weekendavisen

d. 15. sep. 2017

af

af

Anne Knudsen

d. 15. sep. 2017


Information

d. 25. sep. 2017

af

af

Charlotte Aagaard

d. 25. sep. 2017


Krigshistorisk tidsskrift

Årg. 54, nr. 1 (2018)

af

af

J. E. Andersen (f. 1955-09-26)

Årg. 54, nr. 1 (2018)