Bøger / faglitteratur

Specialpædagogik i skolen : en grundbog


Beskrivelse


Antologi med artikler om specialpædagogikkens faglige hjørnestene, konkrete indsatsområder og organisatoriske former.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. mar. 2009

af

af

Jens Verner Nielsen

d. 30. mar. 2009

Antologien til overblik over og belysning af aktuelle specialpædagogiske problemer er tænkt som grundbog til studerende ved pædagogiske uddannelser.

Bogens 22 artikler - af 16 danske forskere ved videregående uddannelser - er samlet i tre hovedgrupper, der hver indledes med en nyttig introduktion til overblik. Første del indkredser en aktuel forståelse af, hvad specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand kan være i sammenhæng med en inkluderende forståelse af læring. Anden del har didaktikken som samlende tema med overvejelser over forhold mellem specialpædagogisk og almenpædagogisk faglighed og særlige problemer i forhold til evaluering. I sidste del omhandles organisatoriske aspekter i forhold til specialundervisning med omtale af lovgrundlag og kommunale tilbud til støtte for den rummelige skole. Efter hver artikel er et par forslag til supplerende læsning og et par spørgsmål til egen refleksion over artiklens emner. Der er intet stikordsregister, men hver artikel kan læses selvstændigt efter aktuel interesse.

Hausstätters Specialpædagogiske dilemmaer, 2009 er ligeledes tænkt som grundbog for læreruddannelsens nye liniefag. Antologien har desuden meget fælles med Morkens Normalitet og afvigelse fra 2008.

Antologiens artikler giver tilsammen en omfattende beskrivelse af påtrængende aktuelle problemer i forhold til de bedste læringsbetingelser for alle børn i et inkluderende læringsmiljø i en tid med eksplosiv vækst i udskillelse af specielle børn.


Undervisere.dk

Årg. 4, apr. (2010)

af

af

Lisbeth Tolstrup

Årg. 4, apr. (2010)


Læsepædagogen

Årg. 57, nr. 5 (2009)

af

af

Bjarne Købmand Petersen

Årg. 57, nr. 5 (2009)


Dansk pædagogisk tidsskrift

2009, nr. 3

af

af

Frank Bylov

2009, nr. 3