Bøger / faglitteratur til børn

Spejderliv


Beskrivelse


Om spejderliv som livsstil, lejrliv, livet i patruljen, pionering, orientering, spejdertur, spejderliv og naturen, en verden af oplevelser, værd at vide og kunne samt om verdens største ungdomsbevægelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2011

af

af

Lars Larsen

d. 18. apr. 2011

7. udgave af KFUM-spejdernes håndbog i spejderliv. Målgruppen er erfarne spejdere fra 13 år og andre læsere med interesse for friluftsliv.

Efter en kort indledning om spejderloven og spejderløftet og lidt om bogens formål følger 9 fyldige kapitler om alt, hvad der er værd at vide for en spejder om patruljen og spejderbevægelsens historie, om lejrlivet, pionerarbejde, orientering med og uden kort og kompas og oplevelser i naturen. Der er praktiske beskrivelser af lejrpladser og gode råd om bål og madlavning. Der er tydelige afbildninger af knob, stik og splejsninger og gode beskrivelser af projekter med rafter og stammer. Grundige beskrivelser af det nødvendige udstyr og gode råd om planlægningen af spejderture, og i et afsluttende kapitel om nyttig viden er der 11 sider om førstehjælp. Bogen er let at læse, og teksten bliver ledsaget af instruktive tegninger og fotos, og et fyldigt register gør den nem at bruge. Hovedparten af de beskrevne aktiviteter er tidløse. Alligevel bærer bogen præg af at være et genoptryk af en 10 år gammel bog. Jeg savner mere om fx mobilteknologi, GPS og geocaching samt - når nu den er der - en opdateret liste over de officielle flagdage - uden dronning Ingrid og prinsesse Alexandra, men med prinsesserne Mary og Marie og flagdagen for Danmarks udsendte.

Denne nye udgave af Spejderliv afløser tidligere udgaver af bogen, som er fra 1999, med seneste oplag i 2008 (200849).

En grundig håndbog for spejdere og andre med interesse for friluftsliv. Mange nyttige oplysninger, men bogen bærer i nogen grad præg af at være et genoptryk.